CARTELELE PREPAY, din 2016 doar cu buletinul

Proiectul de lege privind utilizarea cartelelor prepay a fost avizat  de deputații din Comisia Juridică şi de IT. 

CARTELE PREPAY. Potrivit iniţiativei legislative votate de cele două comisii, utilizarea cartelelor telefonice preplătite (prepay) va fi posibilă, începând cu 1 ianuarie 2016, doar dacă deţinătorul va comunica operatorului de telefonie datele personale de identificare.

Raport comun la proiectul de lege privind utilizarea cartelelor prepay a fost adoptat cu 14 voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Raportul va intra în dezbaterea plenului Camerei şi va fi supus votului acestui for legislativ cel mai probabil în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare. Camera Deputaţilor este for decizional.

CARTELE PREPAY. Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat, la România TV, că proiectul de lege nu vizează înregistrarea sau ascultarea telefoanelor, scopul acesteia fiind combaterea infracțiunilor grave, precum actele de terorism sau traficul de carne vie.

Citește și: Ce spune șeful SRI despre înregistrarea cartelelor prepay

"Mă bucur tare mult că a fost aprobată şi că Guvernul a reuşit sa impună adoparea acestei legi. Nu e vorba despre înregistrarea sau ascultarea telefoanelor, este vorba că atunci când apar situaţii grave - terorism, crimă organizată, trafic de carne vie, instituţiile statului să poată şti de pe ce cartelă, de pe ce telefon, oameni certaţi cu legea au făcut lucruri rele. Eram una dintre puţinele ţări din Europa care nu adoptase o astfel de măsură şi foarte multe cartele telefonice de la noi erau folosite în Italia, în Spania, în Albania pentru infracţiuni. În loc să fim o ţară generatoare de securitate în Europa, deveneam o ţară exportatoare de insecuritate şi chestiunea asta ne plasa în afara valorilor pe care noi ni le-am asumat", a spus Sebastian Ghiţă.

Citește și: Cartelele telefonice pre-pay, deţinute şi cumpărate doar pe baza unui act de identitate

CARTELE PREPAY. Potrivit textului de lege adoptat de deputaţii din Comisiile Juridică şi de IT, iniţiativa legislativă urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2015, deţinătorii de cartele prepay având la dispoziţie un an, până la 1 ianuarie 2016, pentru a comunica operatorului de telefonie datele personale, în caz contrar numărul fiind anulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel