Cartele pre-pay: decizia CCR, evoluții posibile

După lege, nu avem voie să comentăm deciziile judecătorilor, fie ei și foști juriști de partid, ajunși la CCR pe criterii politice. Adică avem voie să votăm partidele care îi numesc, dar nu și deciziile pe care le iau după accea. OK.

Dar să comparăm două situații reglementate de lege, o fi voie?

De exemplu, judecătorii CCR au respins legea prin care li se cerea buletinul cumpărătorilor de cartele pre-pay. Motivul? Legea ”nu reglementează garanții suficiente care să permită asigurarea unei protecții eficiente a datelor cu caracter personal față de riscurile de abuz, precum și față de orice accesare și utilizare ilicită a acestor date”.

Cu alte cuvinte, operatorul de telefonie mobilă la care îți faci abonament poate asigura protecția, același operator, dacă plătești înainte (pre-pay) nu mai poate evita riscurile de abuz! Măreția dreptului, despre asta vorbim.

Dar, când dai buletinul la ghișeu, ca să schimbi zece leva, într-un Exchange, or fi protejate datele cu caracter personal? Arabii care dețin case de amanet sau de schimb valutar, prezintă garanții mai bune ca operatorul de telefonie britanic sau german? Notarul și bancherul, au voie să umble cu cărțile de identitate?

Sau, creditul obținut în magazin, pentru un aspirator, era, în fapt, o încălcare a drepturilor omului?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel