Carrefour, achiziție de proporții. Prețul plătit, 205 milioane de euro

Grupul francez Carrefour, cel mai mare grup european de distribuţie, a anunţat luni că a semnat un acord cu grupul basc Eroski pentru achiziţia a 36 de hypermarketuri din Spania, cu o suprafaţă totală de 235.000 de metri pătraţi, precum şi a opt galerii comerciale şi a 22 de staţii de alimentare adiacente magazinelor.

Grupul Eroski a precizat că valoarea tranzacţiei este de 205 milioane de euro, o sumă confirmată şi de un purtător de cuvânt de la Carrefour, relatează Agerpres.

"Această achiziţie permite Carrefour să-şi mărească reţeaua de magazine şi să se implanteze în 27 de noi oraşe precum şi să-şi consolideze poziţia pe piaţa alimentară", a precizat distribuitorul francez într-un comunicat.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de ţări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial şi numărul 1 în Europa. În România, Grupul Carrefour numără 190 de magazine, dintre care 29 hipermarketuri 'Carrefour', 107 supermarketuri 'Market', 43 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact' şi un magazin de comerţ online.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel