Carnagiu pe A2. Patru morți și circa 30 de persoane rănite

Grav accident  pe Autostrada Soarelui, sâmbătă dimineața, din cauza ceții dese. Este cel mai grav accident produs pe A2 de la inaugurarea acesteia. S-a instituit COD ROȘU de intervenție. S-a stabilit și un număr de urgență unde se poate aplica: 021 264 85 16.

UPDATE: Potrivit ultimelor informații, în accidentul de pe A2 au fost implicate  29 de autovehicule, 60 de persoane fiind rănite. De asemenea, s-a constatat că numărul morților este de trei persoane.

UPDATE: Un număr de 12 răniţi în accidentul de pe A2 au fost direcţionaţi către spitalul din Lehliu, 5 către Spitalul Pantelimon şi 3 la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, iar celorlalţi li se acordă primul ajutor în spitalul mobil deplasat la faţa locului, urmând a fi decis dacă vor fi direcţionaţi şi ei spre unităţi medicale, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu. 'Din cele 39 de persoane rănite, 12 au fost direcţionate spre spitalul din Lehliu, alte 5 la Spitalul Pantelimon, iar 3 la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală', a precizat reprezentantul ISU Călăraşi. Potrivit sursei citate, ceilalţi răniţi primesc îngrijiri la faţa locului, de la echipajele SMURD şi de ambulanţă, inclusiv în spitalul mobil al IGSU deplasat la locul accidentului. Reprezentantul ISU Călăraşi a precizat că a fost nevoie de descarcerarea a 9 persoane.

De asemenea, Ovidiu Tătăranu a explicat că numărul mare de victime a fost cauzat de implicarea în accident a 20 de autovehicule, printre care şi un microbuz cu pasageri. Potrivit reprezentantului ISU Călăraşi, pe lângă echipajele ISU, SMURD şi ale Ambulanţei din judeţ, s-a primit sprijin şi de la inspectoratele de situaţii de urgenţă Bucureşti-Ilfov, Constanţa şi Ialomiţa. Intervenţia în cazul accidentului de pe A2, soldat până în prezent cu 4 morţi şi 39 de răniţi, este îngreunată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a afirmat sâmbătă secretarul de stat în MAI Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 'Rămânem la 4 decedaţi. În total, sunt 39 de persoane implicate la acest moment, dar această cifră este dinamică şi urmează în cel mai scurt timp să fie anunţat un număr de telefon (...) la care populaţia care doreşte să afle mai multe date despre răniţi să sune', a declarat Raed Arafat, sâmbătă, la Digi 24. Potrivit acestuia, dintre persoanele rănite unele sunt în stare gravă. 'Există şi persoane în stare gravă, erau şi persoane încarcerate. (...) Un bilanţ final o să îl avem când se termină intervenţia', a mai spus Arafat. 

UPDATE: Numărul răniților a ajund la 39 de persoane.

Accidentul în lanț a avut loc în apropierea localității Lehliu. Patru oameni și-au pierdut viața, iar circa 20 sunt răniți, unii în stare gravă, ia nouă persoane au fost încarcerate în mașini, transmite Realitatea TV. În accident au fost implicate circa 20 de autovehicule.

Accidentul s-a petrecut la km 67 pe sensul de deplasare spre Constanța, au declarat oficialii Infotrafic din Poliția Română.

Au fost chemați la fața locului pompierii din Călărași și cei din București. Inclusiv un microbuz a fost implicat în carambol, potrivit declarațiilor unui martor pentru Realitatea TV.

Potrivit ultimelor date, elicopterele SMURD nu pot interveni din cauza ceții foarte dense. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel