Carlos Slim recomandă săptămâna de lucru de 3 zile

Carlos Slim,  al doilea cel mai bogat om al lumii, a recomandat introducerea săptămânii de lucru de trei zile, însoţită de o pensionare la o vârstă mai înaintată, ca o modalitate de a îmbunătăţi calitatea vieţii şi a crea o forţă de muncă mai productivă, transmite CNBC.

Mexicanul Carlos Slim a făcut această declarație cu ocazia unei conferinţe economice organizată în Paraguay. Acesta a apreciat că a venit timpul unei modificări radicale a vieţii active, informează Agerpres.

"Oamenii vor putea lucra până la 70 sau 75 de ani şi să lucreze doar trei zile pe săptămână, 10 poate 11 ore pe zi", a declarat Carlos Slim. "Cu o săptămână de lucru de trei zile, am avea mai mult timp pentru relaxare, pentru calitatea vieţii. Cu patru zile libere va fi important să fie descoperite noi activităţi de divertisment şi noi modalităţi pentru a fi ocupat", a adăugat miliardarul mexican.

Citește și: Vezi cum a pierdut cel mai bogat om din lume 8 miliarde de dolari într-o săptămână

Potrivit lui Slim, actuala vârstă de pensionare provine dintr-un timp în care speranţa de viaţă era mai mică. Însă într-o societate a cunoaşterii, prelungirea speranţei de viaţă face inevitabilă majorarea vârstei de pensionare. "În prezent, speranţa de viaţă este de 86-90 de ani", în consecinţă vârsta de pensionare ar trebui să crească la 70-75 de ani, susţine Carlos Slim.

Compania sa de telefonie fixă Telmex este un exemplu în acest sens. Angajaţii care s-au alăturat acestei companii la sfârşitul adolescenţei se pot pensiona înainte de a împlini 50 de ani, dar pot opta să lucreze în continuare însă doar patru zile pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel