Cannes 70. Pedro Almodóvar - Președintele juriului

Una dintre primele întrebări legate de arhitectura ediției aniversare a festivalului de la Cannes, a 70-a, a primit răspuns. Președintele juriului va fi Pedro Almodóvar. 

Parcă niciodată prezentarea celui care va fi în fruntea echipei răspunzătoare de soarta premiilor nu a fost atât de înflăcărată, organizatorii nefăcând economie de superlative: "icoană flamboiantă a cinematografului spaniol", cu "o filmografie strălucitoare și iconoclastă", "povestitor virtuoz care, de 35 de ani, întreține o complicitate cu spectatorii din întreaga lume".

"Festivalul de la Cannes va sărbători un mare autor internațional și o Spanie modernă și liberă". S-ar putea ca toată această revărsare de laude, binemeritate, dealtfel, să fie și puțin compensatorie, pentru că Almodóvar, de cinci ori selecționat în competiție, a trecut de câteva ori pe lângă Palme d'Or . În 1999, până în ultima zi, era văzut drept marele câștigător cu Totul despre mama mea, dar se zice că președintele de atunci, David Cronenberg, a fost cel care s-a opus. I-a revenit Premiul pentru regie, urmat în 2006 de Premiul pentru scenariu și interpretare cu filmul Volver.

[citeste si]

Los abrazos rotos, La piel que habito și Julieta au plecat fără lauri. Micul comentariu al operei artistului originar din La Mancha, ținutul lui Cervantes din Don Quijote, creație străbătură de teme precum pasiunea, raporturile filiale, destinul, secretele ascunse, a inclus și numele actorilor fără de care nu pot fi imaginate filmele sale: Penelope Cruz, Antonio Banderas, Marisa Paredes, Javier Bardem, Rossy de Palma, Carmen Maura,Victoria Abril. Răspunzând invitației președintelui Pierre Lescure și delegatului general Thierry Frémaux, cineastul a declarat: "Sunt foarte fericit la gândul că voi sărbători cea de a 70-a aniversare a Festivalului de la Cannes în această funcție atât de privilegiată. Sunt recunoscător și onorat și am trac.

A fi președintele juriului este o grea responsabilitat. Sper să fiu la înălțime ei. Pot să vă spun că mă voi dedica trup și suflet acestei sarcini, deopotrivă o plăcere și un privilegiu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel