Candidatura lui Mircea Diaconu, respinsă de BEC

Biroul Electoral Central a respins, miercuri, candidatura actorului Mircea Diaconu pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Candidatura independentului Mircea Diaconu a fost contestată de două ori, acestea fiind transmise către Justiție, dar ar putea fi respinse ca inadmisibile deoarece au fost depuse inainte de termenul de la care pot fi depuse, informează știripesurse.ro.

Totuși, în acest caz, Agenția Națională de Integritate a trimis BEC o adresă prin care arată că Mircea Diaconu  a pierdut un proces la Înalta Curte de Casație și Justiție și potrivit acelei sentințe nu poate ocupa pentru o perioadă de 3 ani nicio funcție publică.

Mircea Diaconu recunoaște decizia, dar interpretează altfel legea – că are interdicția să ocupe aceeași funcția în care a fost găsit incompatibil – adică cea de senator al României.

Evident că  decizia de astăzi a BEC va fi contestată în instanță – Tribunalul București și apoi cu contestație la Curtea de Apel București.

Candidaţii independenţi care şi-au depus candidatura la europarlamentare sunt: Georgiana Corina Ungureanu, Filip Constantin Tiţian, Adrian Toader, Dănuţ Liga, Vasile Iustuc, Nicolae Toteanu, Paul Purea, Pericle Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel