CANDIDAT PREZIDENȚIALE OFIȚER ACOPERIT. Șef SRI, despre avertismentul lui Băsescu: Ofițerii acoperiți nu trebuie să candideze la Președinție

Foștii ofițeri acoperiți nu ar trebui să se implice în politica la nivel înalt pentru că ar face rău țării, serviciului de care au aparținut și lor înșiși, a declarat pentru DC News Costin Georgescu, fost director al Serviciului Român de Informații (1997 - 2000). El a arătat că avertismentul președintelui Traian Băsescu este parte a unui joc politic și că o dezvăluire precum cea promisă de șeful statului va da curs unor speculații nesfârșite.

"Eu am fost întotdeauna de părere că cei acoperiți nu trebuie să intre în zona înaltă a politicii. Nu e sănătos pentru nimeni. Nici pentru ei, nici pentru servicii, nici pentru țară. Dacă a intrat în treaba asta trebuie să se oprească la un moment dat. Sigur, poți să fii ofițer acoperit, țara are nevoie, nu e nicio rușine, e corectă treaba respectivă, dar nu te mai bagi în politica la nivel înalt. Creează întotdeauna niște suspiciuni care nu sunt bune", a spus Costin Georgescu.

CTP, despre ofițerul acoperit: Doi candidați sunt vizați de Băsescu

Președintele Traian Băsescu a declarat marți seară că printre candidații la președinție se află foști ofițeri sub acoperire pe care îi va desconspira dacă nu vor face ei acest pas din proprie inițiativă. Șeful statului a arătat că ia această măsură în numele transparenței.

"E un joc politic, evident. La ora actuală s-a intrat în zona jocurilor politice care nu fac bine nimănui", crede Costin Georgescu.

Campania candidatului vizat de Băsescu, periclitată

Fostul șef al SRI spune că cel vizat de avertismentul președintelui Băsescu va avea probleme în campanie din cauza unei asemenea dezvăluiri.

"Părere mea este că îi strică campania respectivului. Unii au fost pe față ofițeri și imediat apare ideea și dosarul că a lucrat în Securitate și că a făcut nu știu ce, chiar dacă nu a făcut nimic, numai faptul că a lucrat în Securitate și a fost ofițer îi creează devantaje. Darămite că a fost acoperit și că se poate spune 'da, dom'le, ți-ai folosit posibilitățile ca să ajungi candidat'. Începe un joc care nu e corect și desigur că adversarii politici îl duc până la capăt", a spus fostul director SRI.

Băsescu dinamitează campania: Ofițeri acoperiți printre candidați

Pătrunderea unui ofițer acoperit în politica de la cel mai înalt nivel ar fi păguboasă și pentru țară, și pentru Servicii, spune Costin Georgescu. El crede că "există posibilitatea" ca un astfel de politician  să acționeze la dublă comandă.

"Ofițeri acoperiți a avut și securitatea civilă și securitatea armată și pe exterior și pe interior. Ca și acum, normal. Este un sistem mondial, nu e ceva nou. Problema este cum îl folosești ulterior, tu, ca individ. E ceva foarte corect. De multe ori acești oameni au făcut lucruri extraordinare pentru țară, dar trebuie să se oprească în zona asta. Face rău și țării, pentru că va atrage atenție internațională: 'uitați-vă ce e în România, ce putere au serviciile'. Unii or să spună că serviciul l-a împins pe respectivul să ajungă acolo, că are în spate o întreagă aparatură de oameni și de scule. Se vor crea discuții interminabile", a conchis Costin Georgescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel