Candidat la Primăria Capitalei, avertisment teribil: Bucureștiul riscă...

Bucureștiul riscă să devină un fel de Johannesburg din vremea apartheidului, semnalează candidatul Partidului Dreptății Sociale la Primăria Capitalei, Adrian Severin, în opinia căruia "primarul salvator" nu există decât în mitologia alegerilor, bogat exploatată de demagogia democrației electoraliste.

Într-un interviu acordat pentru Agerpres, Adrian Severin, a declarat că Bucureștiul este astăzi un oraș lipsit de coeziune socială și teritorială și, în același timp, are un potențial turistic imens, dacă se ia în calcul centrul vechi, muzeele, zona lacurilor din nordul Capitalei, dar în special "numeroasele reședințe ale fostei aristocrații românești construite în secolul XIX, care ar trebui puse sub protecție ca obiective de patrimoniu".

De asemenea, Adrian Severin consideră că, dincolo de delimitarea aberantă a sectoarelor, se înregistrează zone puțin dezvoltate, cu o mulți oameni săraci, adesea izolați în cartiere mizere, iar discrepanța între bogați și săraci în Capitală este uriașă și, din nefericire, direct proporțională cu contribuția Bucureștiului la PIB.

"Bucureștiul riscă să devină un fel de Johannesburg din vremea apartheidului, cu cartiere ale "albilor" și ale "negrilor". Avem de a face aici cu o mare populație dezavantajată, dar și cu două comunități excluse: comunitatea celor care nu au nici măcar la nivelul nevoilor, exclusă de cei care au, și comunitatea celor superbogați, care au peste nivelul nevoilor, autoexclusă din marea comunitate a concitadinilor. Bogații își duc viața lor în izolare. Săracii, la fel. Aceasta este problema. Rezolvarea ei necesită soluții bugetare, fiscale, economice și sociale", mai spune candidatul Partidului Dreptății Sociale la Primăria Capitalei.

Severin: "Primarul salvator" nu există decât în mitologia alegerilor

Pe de altă parte, Adrian Severin consideră că "primarul salvator" nu există decât în mitologia alegerilor, bogat exploatată de demagogia democrației electoraliste. În același timp, el spune că primarul Bucureștiului nu este un prim ministru al Capitalei, ci un președinte al bucureștenilor.

"Primarul Bucureștiului nu este în primul rând un administrator. El este un lider politic. El nu este cel care le rezolvă bucureștenilor problemele, ci acela care îi conduce pe bucureșteni într-o luptă politică prin care ei să își rezolve problemele. În acest scop primarul trebuie ca înainte de toate să îi organizeze pe locuitorii Bucureștiului ca o comunitate coerentă, să le ofere sentimentul identității și să le redea demnitatea cetățenească. Primarul Bucureștiului nu este un prim ministru al Capitalei, ci un președinte al bucureștenilor. În această calitate el trebuie să negocieze cu Guvernul, cu Parlamentul și cu instituțiile europene, trebuie să mențină echilibrul dintre instituțiile specializate ale Capitalei și să medieze între ele și cetățeni, să garanteze siguranța colectivă a bucureștenilor", a afirmat Adrian Severin, precizând, totodată, că obiectivul candidaturii sale "este unul strategic iar nu tactic".

"Cu alte cuvinte, nu candidez pentru a obține o funcție de primar, candidez pentru a-i convinge pe bucureșteni că le trebuie un alt fel de primar decât cel care li s-a propus până acum", a subliniat Adrian Severin.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel