Candidat la Președinție: Ponta e ofițer activ

Gheorghe Funar, candidat independent la alegerile prezidențiale, a declarat, vineri, la Digi 24, că are informații potrivit cărora premierul Victor Ponta este "ofițer activ".

Curtea Constituțională a României analizează vineri o contestație a lui Funar împotriva candidaturii lui Ponta la Președinție. Șeful CCR, Augustin Zegrean, a declarat că forul pe care îl conduce poate bloca orice candidatură. "Altfel de ce s-ar mai face contestaţie la noi? În principiu, e posibil, d-aia vin la noi, nu? (...) Despre ce se va intâmpla vorbim dacă are ce să se întâmple", a spus Zegrean.

Gheorghe Funar sesizează CCR. Candidatura lui Victor Ponta, verificată. Traian Băsescu, martor

Gheorghe Funar susține că a analizat "un pasaj din lege care precizează că în cazul cadrelor militare active, lor le este interzis să candideze. Eu astăzi pe surse am aflat, și dumneavoastră dispuneți de mai multe informații, că domnul Victor Viorel Ponta s-ar putea să fie ofiter activ în continuare. Dacă este așa, în baza legii din 1995, este interzis să candideze la funcția de președinte al României. Rămână Curtea să afle adevărul".

"Victor Viorel Ponta nu spune dacă a fost, nu neagă acuzația transmisă în mass media de președintele Traian Băsescu. Nu spune am fost sau nu am fost, sau am fost numai în perioada 1997-2001, sau sunt și în prezent. Ne aflăm în campanie electorală, cetățenii trebuie să cunoască adevărul", a mai spus Funar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel