Cancer pulmonar. Două grupuri farmaceutice s-au aliat pentru a testa un medicament

Cancerul pulmonar a făcut 1,6 milioane de victime în 2012 (19,4 % din totalitatea formelor de cancer), înaintea cancerului de ficat (800.000, adică 9,1 %) şi a cancerului de stomac (700.000, adică 8,8 %), precizează descoperă.ro.

Grupurile farmaceutice americane Pfizer şi Merck s-au aliat pentru a lansa împreună un set de teste clinice care vizează un medicament contra cancerului pulmonar, ce combină două molecule create de cele două companii, au anunţat reprezentanţii acestora într-un comunicat comun.

Testele clinice de fază 1 vor demara anul viitor, sub coordonarea grupului Pfizer, precizează AFP.

Citește și: Usturoiul crud poate reduce apariția cancerului de plămâni

Ele vizează evaluarea potenţialului terapeutic şi toleranţa organismului uman faţă de un medicament contra cancerului pulmonar într-un stadiu avansat sau chiar metastazat, care combină un inhibitor de enzimă creat de Pfizer (crizotinib) şi un anticorp creat de Merck (pembrolizumab).

Cancerul pulmonar reprezintă o afecţiune care se caracterizează printr-o creştere celulară necontrolată a ţesuturilor plămânului. Dacă nu este tratată, această creştere se poate răspândi şi la nivelul ţesturilor din apropiere sau al altor organe din corp, prin intermediul metastazelor.

Citește și: Speranță de supraviețuire mai mare pentru bolnavii de cancer pulmonar

În 2012, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cancerul pulmonar se situa pe primul loc în privinţa numărului de cazuri diagnosticate (1,8 milioane de cazuri, adică 13 % din totalitatea formelor de cancer diagnosticate), înaintea cancerului la sân (1,7 milioane, adică 11,9 %) şi a cancerului de colon (1,4 milioane, adică 9,7 %).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel