Cancer. Ce legătură este între purtarea sutienului și tumoră

O echipă de cercetători americani a ajuns la concluzia că există o legătură între cancerul de sân și purtarea sutienului.

Studiul se referă la faptul că   între riscul de cancer de sân la femeile trecute de menopauză şi purtarea sutienului există o legătură, potrivit Science Daily.

Cercetarea a pornit de  la faptul că în ţările mai dezvoltate cazurile de cancer mamar sunt mai multe ca în alte state, cercetătorii au bănuit că purtarea sutienelor ar putea avea o influenţă negativă.

Lu Chen, cercetător la Public Health Sciences Division din cadrul Fred Hutchinson Cancer Research Center, precizează că studiul lor nu a demonstrat vreo legătură între acest obicei şi cancer.

Citește și: Predicție sumbră, privind cancerul

Riscul de cancer mamar era la fel, indiferent câte ore pe zi purtau femeile sutienul şi indiferent dacă sutienul avea sau nu sârmă de susţinere.

De asemenea, nici vârsta la care o femeie începe să poarte sutien nu influenţează riscul de cancer, se arată în studiu.

La cercetare au participat 454 femei care aveau carcinom ductal invaziv, 590 care aveau carcinom lobular invaziv şi 469 femei care nu aveau cancer mamar. Toate femeile aveau între 55 şi 74 de ani.

În cadrul studiului, cercetătorii au realizat interviuri cu aceste femei, aflând detalii despre modul în care poartă sutien: vârsta la care au început să poarte, mărimea sutienului, câte ore pe zi îl poartă şi dacă preferă modele cu sârmă în partea de jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel