Urmărește emisiunea live


CAMPANIE ELECTORALĂ ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Probleme în PNL: Liderii locali se tem să comande materiale electorale pentru Klaus Iohannis - Surse. Cum răspunde Marian Petrache

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să admită judecarea recursului ANI în procesul în care Agenția îl acuză pe Klaus Iohannis de incompatibilitate. Această decizie a Curții Supreme a creat descumpănire în PNL, pentru că liderii din teritoriu se tem ca nu cumva să susțină un prezidențiabil căruia i-ar putea fi interzisă candidatura.

Citește și: Premieră în România! Alegerile prezidențiale se joacă la pariuri: Cine e favorit și cine are cotă 999 să ajungă la Cotroceni

DCNews a aflat că liderii PNL din teritoriu ar ezita să comande materialele de campanie cu numele, imaginea, sloganul sau logo-ul lui Klaus Iohannis. Aceștia se tem ca nu cumva să cheltuie sume uriașe pentru materiale electorale care să devină inutile odată cu o eventuare eliminare a lui Klaus Iohannis de către justiție din cursa prezidențială.

Liberalii se tem că ar putea rămâne fără candidat pe care să îl susțină pentru Cotroceni, iar unii lideri din teritoriu susțin că ar fi de acord ca, pentru a nu risca să ajungă în această situație, partidul să îl susțină pe independentul Teodor Meleșcanu, însă aici intervine o altă problemă.

Vezi și: Începe campania electorală. De ce avantaje beneficiază candidații și ce le este interzis

Legături inexistente Meleșcanu - PNL

Klaus Iohannis a susținut în pre-campanie un tur de forță prin filialele PNL din țară, pentru ca liberalii să-l vadă, să știe pentru cine luptă și să aibă sentimentul că, odată ajuns la Cotroceni, acesta nu-i va uita. Teodor Meleșcanu însă nu este cunoscut actualilor lideri liberali din teritoriu și nici nu îi cunoaște aceștia. Astfel, cei care ar trebui să ducă greul campaniei electorale nu au nicio garanție că, odată ajuns președinte cu ajutorul PNL, Meleșcanu nu va uita de ei.

În aceste condiții, surse DCNews ne-au dezvăluit că unii liberali i-ar fi reproșat lui Klaus Iohannis situația creată. Cei din PNL i-ar fi reproșat lui Iohannis că i-ar fi păcălit. Aceștia sunt dezamăgiți pentru că, deși părea că are relații exterioare și că justiția nu se va atinge de el, Klaus Iohannis ar putea fi scos din cursa electorală tocmai de o decizie a Curții Supreme. 

Citește și: Primele gafe de campanie ale prezidențiabililor, analizate de un copywriter

Petrache neagă răzmerița din PNL, dar spune că nici la PSD nu e totul roz

Contactat de DCNews, președintele PNL Ilfov, Marian Petrache, a afirmat că desfășurarea pregătirilor pentru campania electorală merge conform planului: "Campania este în regulă. Am avut mai devreme, împreună cu dl Blaga, o discuție cu toți președinții de filiale PNL și PDL".

Marian Petrache a negat vehement orice curent împotriva lui Klaus Iohannis în cadrul PNL, însă a precizat că nici la PSD nu sunt toți președinții de filiale la fel de motivați. "Diferența dintre noi și alții este că la noi mai vorbesc, la PSD este ordin pe unitate. La noi nu e așa", a adăugat al doilea om din PNL.

"Haideți să încetăm cu speculațiile astea. Și eu am auzit mai devreme că l-a întrebat cineva pe Sorin Roșca Stănescu dacă m-am certat eu cu Iohannis. (...) Nu are nimeni din PNL lacăt la gură. Eu nu am auzit de niciun președinte de filială care să fie nemulțumit de Klaus Iohannis", a reacționat Marian Petrache.

Deci dvs negați vehement orice astfel de curent în PNL?

"Păi nu are logică. A, pot să accept ideea că cineva încearcă să bage bățul prin gard. Ce, vreți să-mi spuneți că la PSD sunt toți președinții la fel de încântați și la fel de motivați? Nu sunt nici la PSD la fel de motivați, nu sunt nici la PNL la fel de motivați. La niciun partid nu sunt președinții la fel de motivați de o campanie electorală. Și fiecare își caută scuze așa, pentru un scor mai slab, pentru faptul că știe că muncește mai puțin. Așa e și la PNL, așa e și la PDL, așa e și la PSD, așa e peste tot. Diferența dintre noi și alții este că la noi mai vorbesc, la PSD este ordin pe unitate. La noi nu e așa. (...) Noi suntem un partid liber, nu suntem într-o unitate militară. 

Dacă ar fi ceva, aș fi discutat eu cu ei. A, că mă mai supăr și mai apare prin presă că mă mai supăr pe câte un coleg de-al meu, da! Mă supăr, pentru că eu sunt om de echipă, îmi place ca toți să fie ancorați în realitate și puși pe linia de tragere în această campanie electorală, să mă exprim militărește", a mai declarat liderul PNL Ilfov pentru DCNews.

Citește și: Primele gafe de campanie ale prezidențiabililor, analizate de un copywriter

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel