Urmărește emisiunea live


Cameron, decizie privind un nou referendum în Marea Britanie

  

David Cameron, premierul demisionar al Marii Britanii, a făcut primele declarații după ce tabăra Brexit a câștigat referendumul de săptămâna trecută.

Cameron a spus că sunt foarte mici șanse să fie organizat un nou referendum pe tema apartenenței la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută după ce liderii taberei Brexit au cerut o pauză în procesul de activare a articolului 50, pentru că este perioada vacanțelor., scrie The Independent. Circa un milion de persoane care au votat ”Leave” s-au răzgândit după ce au văzut efectele devastatoare ale referendumului, pe piața financiară și valutară. Majoritatea le reproșează activiștilor pro-Brexit că i-a dezinformat în privința consecințelor. O petiție cu trei milioane de semnături cere un nou referendum.

Vicepreședintele campaniei ”Leave” Matthew Elliott,  l-a sfătuit pe David Cameron să întârzie decizia de ”divorț” cu câteva luni, în ciuda presiunilor de la Bruxelles pentru o separare rapidă. Elliot a recunoscut că în campanie s-a referit la activarea imediată a articolului 50, dar că este corect ca procesul să înceapă din septembrie-octombrie, după perioada concediilor. Viceliderul taberei Brexit a respins orice rol pentru Nigel Farage în negocierile cu UE.

Lira sterlină s-a prăbușit după votul de joia trecută. Milioane de votanți au căutat pe google informații despre UE și consecințele ieșirii din Uniune, la o zi după ce au votat pro-Brexit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel