Călin Popescu Tăriceanu, susținut de 14 parlamentari liberali

Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, lansat de Călin Popescu Tăriceanu,  va fi susținut de circa 14 parlamentari liberali. Tăriceanu pune deocamdată bazele unui ONG.

Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale vine, după ce, în februarie, Călin Popescu Tăriceanu spunea că înfiinţează un nou partid liberal, iar în martie preciza că renunţă la acest demers, însă anunţa înfiinţarea unei platforme economice liberale.

"Grupul de iniţiativă se constituie ca un semnal de alarmă pentru derapajele pe care PNL le înregistrează în acest moment. Mă refer la abaterile de la statut, la deciziile referitoare la fuziunea cu PDL, la părăsirea familiei liberalilor europeni şi trecerea în familia populară, la nivelul PE", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Tăriceanu, o gravă EROARE. Fost președinte PNL: "Continuă seria GAFELOR"

Parlamentarii care se vor alătura Grupului lui Călin Popescu Tăriceanu sunt atât deputaţi, cât şi senatori ai PNL.
Lista cuprinde 14 nume, transmite România TV: deputatul Graţiela Gavrilescu, senatorul Sorin Ilieşiu, deputatul Radu Stroe, deputatul Mihai Stănişoară, deputatul Daniel Chiţoiu, deputatul Andrei Gerea, senatorul Daniel Barbu, deputatul Sorin Teju, deputatul Paul Dumbrăvanu, deputatul Nicolae Alexandri, deputatul Nicu Marcu, deputatul Viorel Palaşcă, deputatul Ion Cupă şi deputatul Constantin Galan.

Deputatul de Prahova Graţiela Gavrilescu a confirmat, la România TV, aderarea la Grupul lui Tăriceanu.

Gavrilescu a explicat că nu poate accepta o fuziune cu PDL. "Nu pot să mă duc să fac fuziune cu un partid care este deferit lui Traian Băsescu sau să fiu colegă cu Monica Macovei, să mă duc să mă fac prietenă cu nişte oamenii în care nu cred. Scopul nostru final este de a apăra liberalismul în România. Trebuie să demonstrăm că PNL nu trebuie să dispară, politicile liberale sunt politici de dreapta şi sunt politici pentru care românul a dus-o mai bine şi nu mai rău", a spus deputatul liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel