Călin Popescu Tăriceanu, reacție după ce Traian Băsescu și Elena Udrea au fost la terasă în Herăstru

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a comentat, luni, gestul președintelui Traian Băsescu de a se întâlni, după mitingul electoral al PMP împotriva guvernării Ponta, la o terasă din Herăstrău, cu Elena Udrea, Emil Boc şi lideri PMP.

"Prin ceea ce a făcut ieri președintele, adică activitatea domniei sale de agent electoral pentru doamna Udrea, pentru Partidul Mișcarea Populară, ne dovedește că nu respectă, deloc, nici litera și nici spiritul Constituției, care îl obligă pe președinte să fie un factor de putere echidistant, neutru, neimplicat. Cererea de suspendare tocmai s-a articulat în jurul acestor elemente de încălcare flagrantă a legii și a Constituției, care trebuie sancționate din punctul meu de vedere într-o manieră fără ezitare", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Universitatea Tehnică de Construcții București, unde a participat la deschiderea anului universitar 2014-2015, citează Agerpres.

Președintele Senatului a precizat că cererea de suspendare a președintelui Traian Băsescu rămâne deschisă.

Citește și Traian Băsescu și Elena Udrea, la o bere, după mitingul electoral

"Cererea de suspendare rămâne deschisă și eu cred că încă e timp pentru partidele politice să se gândească bine, să observe comportamentul președintelui și să îl sancționeze", a arătat Tăriceanu, deși a susținut că nu a mai discutat cu PSD despre respectiva cerere.

În plus, Tăriceanu consideră că declarațiile președintelui Băsescu referitoare la prezidențiabili nu merită atenție; "(...) ar trebui mai degrabă să căutăm să ne uităm spre viitor, spre viitorul acestei țări". (...) Dacă o să stăm să discutăm despre declarațiile domnului Băsescu, nu facem decât să ne irosim inutil energiile...".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel