Călin Popescu Tăriceanu: Protocolul de refacere a USL, semnat înainte de turul doi

Liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, luni, că protocolul de refacere a USL va fi semnat de PSD şi PLR, dar şi de celelalte formaţiuni componente ale USL, în această săptămână, respectiv înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Tăriceanu  a arătat că nu e vorba de o refacere simbolică, ci despre una "de substanţă".

Tăriceanu a admis că suprapunerea între USL şi noul proiect politic nu va fi "perfectă". "Sigur că nu putem să punem noul proiect într-o suprapunere perfectă peste cel vechi. Dar ceea ce e important e că vom avea din nou o contrucţie politică în care să fie reprezentat PSD şi PLR", a subliniat Tăriceanu, care a menţionat că şi celelalte formaţiuni ale USL vor face parte şi vor semna protocolul de refacere.

Solicitat să comenteze faptul că PLR nu e recunoscut în mod oficial, el a răspuns: "Sunt două lucruri ce trebuie separate: pe de o parte avem construcţia şi ideea politică şi, sigur că această construcţie politică urmează să primească şi o haină juridică. Ele nu sunt condiţionate, dar primează acţiunea politică".

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre motivele rupturii dintre Ponta și Antonescu

Tăriceanu a spus că protocolul va fi semnat  "cel mai probabil în această săptămână, în zilele următoare, înainte de turul doi".

Întrebat, pe de altă parte, dacă PLR intră la guvernare, el a răspuns: "Nu sunt lucruri neapărat legate, nu există o condiţionare în acest sens".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel