Călin Popescu Tăriceanu: Nu voi admite ca independența justiției să fie contrapusă cu diminuarea atribuțiilor Parlamentului

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că independența justiției este un lucru lăudabil, dar a subliniat că, în calitatea pe care o are, nu va admite ca aceasta să fie "contrapusă cu diminuarea atribuțiilor Parlamentului".

Vezi și: Gabriel Oprea distruge planul PNL de preluare a puterii

"Ne aflăm astăzi în clădirea Parlamentului și trebuie spuse câteva cuvinte despre independența acestei instituții. În ultima perioadă am câștigat (...) independența justiției, dar nu voi admite ca liberal, ca parlamentar și ca președinte al Senatului României ca acest lucru lăudabil să fie contrapus de o manieră neconstituțională cu diminuarea atribuțiilor Parlamentului. Parlamentul e independent în raport cu celelalte puteri ale statului iar parlamentarii votează conform propriilor convingeri. Parlamentul este singura instituție a statului aleasă democratic, spre deosebire de executiv și de puterea judecătorească, care sunt numite. Parlamentul este forul de dezbatere al oricărei țări democratice și, ca atare, casa care găzduiește libertatea de expresie, el reprezintă și mandatul dat de cetățeni pentru apărarea valorilor fundamentale ale democrației", a declarat Tăriceanu, sâmbătă, la reuniunea Consiliului Național al PSD de la Palatul Parlamentului.

Liderul PLR a pledat pentru un echilibru al puterilor în stat, apreciind că niciuna dintre acestea nu trebuie să se bucure de o forță disproporționată în raport cu celelalte, iar pentru acest deziderat trebuie organizate ample dezbateri cu societatea civilă, ONG-uri, specialiști.

"Iar finalitatea acestora este extrem de importantă pentru stabilitatea instituțiilor și viitorul libertății și democratic al societății românești", a continuat președintele Senatului, citat de Agerpres.

Citește și: Lider de grup din PE: România trebuie să intre în Schengen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel