Călin Popescu Tăriceanu CANDIDEAZĂ la Președinție și își face partid

Calin Popescu Tariceanu, Klaus Iohannis
Calin Popescu Tariceanu, Klaus Iohannis

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale 2014 și își va face partid. Anunțul a fost făcut într-o scrisoare pentru PNL, în contextul Congresului. 

Călin Popescu Tăriceanu își anunță dorința de a candida la alegerile prezidențiale 2014 într-o scrisoare pentru PNL. 

Președintele Senatului scrie că  "Aș fi preferat să vă adresez acest mesaj ca participant la Congresul PNL, în calitate de delegat, în calitate de candidat la președinția partidului, aflat pe lista celor care solicită onoarea de a reprezenta PNL la alegerile prezidențiale din noiembrie. (...) Fiindcă nu a fost posibil să mă aflu alături de dumneavoastră în aceste momente în care se vor lua decizii cruciale pentru PNL, am apelat la această modalitate pentru a vă transmite ceea ce aș fi spus la Congres, dacă eram prezent". 

"Congresul PNL debutează în cel mai rău mod posibil"

Călin Popescu Tăriceanu a transmis mai multe direcții de discuție pentru PNL, pe care le-a elaborat amplu:  1. Proiectul de fuziune dintre PNL și PDL trebuie respins de Congres; 2. După propusa fuziune, viitorul partid va fi dominat de camarazii lui Traian Băsescu; 3.  Congresul PNL premiază insuccesul și deresponsabilizează conducerea politică; 4. Grupul de europarlamentari ai PNL trebuie să revină în Grupul ALDE. 

În finalul scrisorii, Călin Popescu Tăriceanu scrie: 

În calitatea mea de vechi liberal, de participant direct la renașterea liberalismului în România imediat după Revoluție și de om politic care a reprezentat cu onoare și a făcut cinste PNL în funcțiile publice deținute, am hotărât împreună cu colegii mei din Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale următoarele:

1.   Vom iniția imediat toate procedurile necesare înființării legale a unui nou partid liberal, inclusiv strângerea de semnături și adeziuni. Noi vom ţine vie flacăra liberalismului în România.

 2.   Simultan, vom iniția acțiunea de strângere a semnăturilor necesare înscrierii legale a candidaturii la președinția României a subsemnatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel