CĂLIN POPESCU TĂRICEANU a ajuns într-o fundătură. Cine spune

Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale nu are "niciun viitor", chiar dacă va fi transformat în partid, fiind doar o încercare a lui Călin Popescu Tăriceanu de a ieşi "onorabil" dintr-o "fundătură", a declarat liderul PNL Harghita, Stelu Platon.

"Călin Popescu Tăriceanu, datorită mişcării pe care a făcut-o atunci când a acceptat propunerile PSD, a ajuns într-o fundătură. El, sigur, încearcă să iasă onorabil din acea politică inexplicabilă - nu numai pentru membrii PNL, chiar şi pentru celelalte forţe politice, pentru ceilalţi oameni care cunosc mişcarea politică din România - întrucât nimeni nu a putut să înţeleagă cum un liberal consecvent, care a fost preşedinte de partid, prim-ministru, a acceptat o ofertă clar cu temă din partea PSD: tema lui era să destructureze PNL. Eu sunt convins că acest ONG pe care şi l-a înfiinţat domnul Tăriceanu, cu încă câteva persoane fizice frustrate, nu are niciun viitor, chiar dacă îl vor transforma într-un partid", a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, liderul PNL Harghita, Stelu Platon.

Citește și: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU a nenorocit USL. Cine spune

El a spus că asupra "abaterilor de la statut" semnalate de Călin Popescu Tăriceanu, a fuziunii cu PDL şi trecerii la PPE, singurul for îndreptăţit să se pronunţe este Congresul PNL.

Platon s-a declarat convins că, în cazul fuziunii cu PDL, "doctrina liberală" nu se va pierde, iar Partidul Liberal nu va dispărea, afirmând, totodată, că viitoarea construcţie se va numi, potrivit înţelegerilor, tot PNL.

Potrivit acestuia, tot Congresul PNL va decide şi în legătură cu propunerea "consecventului" senator Ioan Ghişe, privind neîncheierea vreunei alianţe politice sau fuzionarea cu partidele conduse Traian Băsescu sau care l-au susţinut pe actualul preşedinte.

Citește și: Lider PNL: Ioan Ghișe stă pe o muchie de cuțit

"Ghişe este un om consecvent - vă rog să vi-l aduceţi aminte când avea atârnată de gât o pancartă cu care se mişca în faţa Palatului Cotroceni - el are un război cred că mai mult personal decât doctrinar cu Traian Băsescu. În PNL, întotdeauna au existat opinii care nu au făcut parte din linia strictă a partidului şi mi se pare normal, într-un partid liberal, într-un partid de oameni liberi, să existe şi alte puncte de vedere decât linia generală. Că ele vor fi acceptate de plenul Congresului, rămâne de văzut", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel