Călin Gălășeanu despre industria farmaceutică: România la coada Europei

Călin Gălășeanu, președintele ARPIM (Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente) a fost invitat la DC NEWS unde a comentat situația industriei farmaceutice din România.

"Eu cred că ar trebui sa ne uităm și la ce fac țările din jurul nostru și vreau să vă spun că industria farmaceutică în România a trecut prin diverse faze vizavi de, hai să spunem, etaloanele sau badge mark-ul la care ne uitam. Acum 10 ani, noi ne uitam la țări precum Marea Britanie, Franța, Germania. Acum 5 ani ne uitam la țări precum Polonia, Cehia, Ungaria, vizavi de lista de medicamente. Acum badge mark-ul nostru este unul mult mai modest și ne uităm la Bulgaria. Bunăoară, face revizia listei de compensate de două ori pe an", a declarat Gălășeanu.

Citește și: TRAFIC medicamente false. Pericol medicamente românești 

România, la coada Europei

"Asta este situația în clipa de față și, probabil, ăsta este comparatorul pe care îl avem, Bulgaria fiind vecinul nostru geografic. Evident că, atâta timp cât nu se va înțelege și în România că sănătatea este o investiție și nu un cost, lucrurile nu vor putea să ajungă pe un făgaș normal", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel