Calendarul evenimentelor dedicate aniversării Majestății Sale Regelui la 93 de ani

casa regala
casa regala

Casa Regală a României a anunțat calendarul evenimentelor publice dedicate aniversării Majestății Sale Regelui la împlinirea vârstei de 93 de ani.

Românii cu simpatii monarhiste au parte de o veste tristă. În acest an, Regele lor va lipsi de la sărbătorarea din 25 octombrie. Ziua de naștere a Majestății Sale Regelui Mihai, care este totodată și Ziua Armatei Române, va fi sărbătorită la Peleș, la Palatul Elisabeta și la Ateneul Român. Monarhiștii așteaptă ca în data de 8 noiembrie, de Sf. Mihai, să-l poată vedea, din nou, pe Rege, în Capitală.

Casa Regală nu a dat publicității decât calendarul evenimentelor, fără să explice de se Suveranul absentează de la manifestări. Cel mai probabil, Casa Regală dorește să evite implicarea Regelui în manifestări publice în preajma sau în timpul alegerilor prezidențiale, ceea ce ar pune în discuție și prezența Suveranului la aniversarea de Sf. Mihai.

Iată calendarul evenimentelor publice dedicate aniversării Majestății Sale Regelui la împlinirea vârstei de 93 de ani:

Ceremonie de decorări și recepție la Castelul Peleș

joi, 23 octombrie 2014, ora 18.00

  • La ora 18.00, în Holul de Onoare al Castelului Peleș, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta va decora, în numele Majestății Sale Regelui Mihai I, o serie de personalități marcante ale vieții publice, precum și instituții culturale de referință pentru societatea românească.
  • La ceremonia de decorare va lua parte, alături de Principesa Moștenitoare, Alteța Sa Regală Principele Radu.
  • Ceremonia va fi urmată de o recepție în Sala de Muzică.

 

Dineu în onoarea Majestății Sale Regelui la Castelul Peleș

joi, 23 octombrie 2014, ora 19.00

 

  • La ora 19.00, în Sufrageria de Stat a Castelului Peleș, va avea loc un dineu în onoarea Majestății Sale Regelui Mihai, la împlinirea vârstei de 93 de ani.
  • Dineul va fi găzduit de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.
  • Vor lua parte personalități ale vieții culturale și diplomatice, precum și reprezentanți de seamă ai clerului și societății civile.

 

Concert de gală la Ateneul Român

sâmbătă, 25 octombrie 2014, ora 18.00

 

  • Cu ocazia zilei de naștere a Majestății Sale Regelui, Ateneul Român va găzdui, începând cu ora 18.00, a şaptea ediţie a concertului anual de binefacere organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României. Fondurile obținute în urma concertului vor fi folosite pentru sprijinirea tinerilor artiști beneficiari ai programelor Fundației.
  • Concertul Regal va fi susținut de pianista Alexandra Dăriescu, alături de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare.
  • Cu această ocazie, în foaierul Ateneului Român, vor fi organizate standuri de carte regală care vor cuprinde titluri precum “Anul Regelui”, “Mașinile Regelui”, “Muzica Regelui”, “Jubileul Regelui” și "Lumea Regelui” apărute, în decursul anilor, la Curtea Veche Publishing şi la Editura Polirom.
  • Vor lua parte Principesa Moștenitoare și Principele Radu. Alături de Altețele Lor Regale, va fi prezent Principele Nicolae.

Prezentarea publică a emisiunii filatelice dedicată

 Majestății Sale Regele Mihai

Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”

joi, 30 octombrie, ora 16.00

 

  • La ora 16.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, va avea loc prezentarea publică a emisiunii filatelice speciale dedicată Majestății Sale Regelui realizată de Romfilatelia.
  • Cu această ocazie, Camerata Regală va suţine un recital de muzică clasică.
  • În foaierul Aulei, Romfilatelia va organiza un stand cu mărci poștale, iar Curtea Veche Publishing va fi prezentă cu un stand de carte regală cu cele mai noi apariţii editoriale.
  • Vor lua parte Principesa Moştenitoare şi Principele Radu.
  • La eveniment au fost invitaţi membri ai Corpului Diplomatic, ai Guvernului României, precum şi personalităţi marcante ale vieţii publice româneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel