BURSE VACANȚĂ VARĂ. Studenți, apel către parlamentari

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România solicită schimbarea fondului pentru burse și protecție socială a studenților.

Studenții cer parlamentarilor ca bursele de merit sau cele sociale să fie oferite pe tot parcursul anului, inclusiv în vacanța de vară.

"Formularea actuală din lege (art. 223, alin. (91)), care precizează că fondul de burse se alocă doar pentru perioada derulării activităților didactice, limitează perioada pentru care se alocă bursele studențești și îi privează pe studenți, temporar, de a beneficia de un drept al lor garantat de Legea Educației Naționale nr. 1/2011: dreptul de a beneficia de burse.

Având în vedere faptul că statutul de student este unul permanent în perioada anilor de studiu, fără întreruperi, cu drepturile și obligațiile subsecvente, considerăm că și fondul de burse trebuie să fie constituit și alocat pentru întreaga perioadă a anului universitar (12 luni), astfel că articolul 223, alineatul (91) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011 trebuie modificat în consecință. Studenții trebuie încurajați și sprijiniți să participe la activități educative, formale sau non-formale, pe toată durata anului calendaristic.

Indiferent de tipul de bursă acordat studenților, acest sprijin ar trebui acordat pe toată durata anului universitar, întrucât cheltuielile curente ale acestora există și în perioada în care nu se desfășoară activități didactice propriu-zise. Spre exemplu, în cazul burselor care se acordă pentru ajutor social, este lesne de presupus faptul că situația materială, și nu numai, a studentului nu se modifică în decursul câtorva săptămâni în care acesta nu participă la cursuri efectiv, acesta confruntând-se cu probleme similare de subzistență și în săptămânile care sunt dedicate pentru activități recreaționale și extra-curriculare, bursele obținute în timpul semestrului reprezentând un drept până la finalizarea acestuia, respectiv a anului universitar, după caz", se arată în solicitarea ANOSR publicată pe site-ul oficial.

Mai multe detalii despre solicitarea ANOSR aici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel