Bulgaria, avioane Mig-29. Contract de 22 de milioane de euro

Ministerul bulgar al Apărării a semnat un contract în valoare de 21,8 milioane de euro în vederea achiziţiei a zece motoare pentru avioanele de vânătoare ruseşti MIG-29. Sofia vrea astfel să prelungească durata de viața a aparatelor de zbor. 

Contractul a fost semnat cu societatea bulgară Aviostart. Patru din cele zece motoare vor fi noi, iar celelalte sunt la mâna a doua, primele două urmând să fie livrate armatei bulgare la sfârşitul lunii aprilie. 

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului bulgar al Apărării, această achiziţie va prelungi durata de viaţă a avioanelor forţelor aeriene bulgare ce desfăşoară operaţiuni în zona Mării Negre. El a mai precizat că Bulgaria are în prezent 9 avioane de vânătoare operaţionale, iar contractul semnat miercuri va permite creşterea acestui număr la 14. 

Bulgaria a mai încheiat anul trecut un contract şi cu Polonia pentru ca aceasta din urmă să-i repare şase avioane MIG-29. Guvernul bulgar a ales acum compania Aviostart pentru că nu a primit oferte din partea altor societăţii certificate de producătorul din Rusia al avioanelor MIG-29. 

Dar şeful executivului de la Sofia, Boiko Borisov, a declarat că sunt în desfăşurare tratative cu Rusia pentru recondiţionarea flotei bulgare de avioane MIG-29 în cadrul societăţii bulgare Avionams. 

Suplimentar faţă de prelungirea duratei de exploatare a acestei flote, Bulgaria intenţionează să achiziţioneze 8 avioane de vânătoare de producţie occidentală, noi sau la mâna a doua, pentru a-şi moderniza forţele aeriene şi pentru a asigura interoperabilitatea acestora cu cele din statele NATO, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel