Bucătar celebru, dezvăluiri ȘOC despre mâncarea din restaurantele românești

Câştigătorul primului titlu de MasterChef - Petru Buiuca - face dezvăluiri șocante despre ceea ce se întâmplă în restaurantele din România.

Cea mai mare problemă este legată de sosurile care însoțesc un preparat. Dacă acestea nu sunt servite separat este foarte posibil ca mâncarea să nu fie proaspătă.

De asemenea, câştigătorul MasterChef sfătuieşte să evităm prânzul în restaurant sau la cantină, întrucât acesta este momentul zilei în care riscăm să primim un preparat făcut din ceea ce a rămas în ziua anterioară.

"De foarte multe ori, la prânz se reciclează mâncarea. Dacă le-a rămas pui de cu o zi înainte, acela va fi folosit la prânz. Dacă le-a rămas porc cu o zi înainte, acela va fi folosit la prânz. Există cantine care asta fac, reciclează inclusiv mâncarea rămasă în farfuria clientului", a declarat Petru, pentru CANCAN.ro.

(w670)

Pentru a evita orice situaţie neplăcută, bucătarul recomandă că atunci când nu cunoaştem restaurantul în care luăm masa, să optăm pentru legume. Cartofii prăjiţi, spre exemplu, reprezintă un preparat care nu poate ridica probleme.

"Legumele nu ai cum să le ratezi. Cartoful este o alegere bună. Cartofii prăjiţi se vând des şi este foarte greu să ratezi calitatea. Ar trebui să evităm vinetele, pentru că nu sunt gătite bine. Dacă nu este un restaurant specializat pe pește, nu comanda pește. În 90% din cazuri este congelat", a dezvăluit primul MasterChef din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel