BRICS. Vladimir Putin: Unealtă puternică pentru schimbări majore

Rusia și China se unesc într-un proiect fără precedent, o unealtă puternică, care va aduce schimbări majore, după cum spune chiar președintele rus Vladimir Putin. 

Criza economică a zdruncinat întreaga lume, prăbușind mari economii. După criza din  2007-2008, țările BRICS sunt responsabile pentru cea mai mare parte a creșterii economice globale. O arată chiar un raport ONU din 2014. Vorbim de Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud (BRICS). 

Țările BRICS plănuiesc o alternativă la Banca Mondială, pentru a scăpa de sub dominaţia SUA şi a Europei. Statele BRICS vor să îşi declare independenţa financiară, sătule "să nu aibă niciun cuvânt de spus în ceea ce priveşte deciziile FMI şi BM, decizii influenţate de America şi puterile Europei", scria Mark Weisbrot, analist financiar de la Washington, potrivit Antena 3. 

VEZI și: Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, ACORD pentru crearea propriei Bănci Mondiale

Principala pârghie care va pune în mişcare această instituţie financiară a fost descrisă de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin: "Va fi o unealtă puternică de prevenire a noilor dificultăți economice și va stabili bazele pentru schimbări macroeconomice majore".

Preşedintele rus vrea să schimbe noua ordine mondială, în fruntea căreia se află SUA, iar Rusia ar fi vectorul care va genera schimbări majore pe plan economic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel