BREXIT: Nigel Farage anunță cănd se va retrage Marea Britanie din UE

Liderul Partidului pentru Independența Marii Britanii (UKIP, antiimigrație și eurosceptic), Nigel Farage, unul din liderii campaniei pro-Brexit, s-a declarat partizanul unei activări rapide, 'înainte de septembrie sau octombrie', a articolului 50 din Tratatul de la Lisabona pentru oficializarea deciziei de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Acesta exclude totodată orice compromis în privința liberei circulații a persoanelor, transmit AFP și Reuters.

Încep să mă gândesc că incertitudinea ne costă, că trebuie să mergem înainte și să activăm articolul 50 înainte de septembrie sau octombrie. Poate nu mâine, dar fără întârziere, a declarat Farage pentru cotidianul francez Le Figaro.

Premierul britanic David Cameron a anunțat că va lăsa succesorului său, ce va fi cunoscut pe 9 septembrie, sarcina de a activa clauza de retragere a țării din blocul comunitar.

[citeste si]

Dacă nu este prim-ministrul cel care va face acest pas, cabinetul o poate face în locul său. Ar fi, de asemenea, rezonabilă înființarea viitoarei echipe de negociere cu UE, a adăugat eurodeputatul eurofob.

Poate exista compromisuri cu UE, inclusiv asupra unei eventuale contribuții britanice la bugetul Uniunii. Însă nu va fi un compromis în legătură cu ceea ce Europa numește libera circulație, a subliniat el. Ceea ce ne-au cerut 17,5 milioane de alegători a fost să punem frână imigrației europene, a explicat liderul UKIP, pronosticând că britanicii nu vor fi ultimii care vor părăsi UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel