EXCLUSIV  Brexit. CAPCANĂ pentru românii care vor să studieze în Marea Britanie

politica in scoli
politica in scoli

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea un impact negativ pentru tinerii români care vor dori să studieze în această țară. În prezent, numărul tine­ri­lor români care urmează studii univer­si­tare în Ma­rea Britanie este de aproximativ 7.000.

În presă au apărut informații conform cărora "aplicațiile de împrumuturi pentru mastere și MBA în Anglia se pot face până în august. Brexit-ul nu va afecta împrumuturile pentru studii". Nu se precizează nimic despre taxele pe care tinerii vor trebui să le plătească.

Impactul BREXIT-ului, pentru tinerii români care fac studii

Nu se spune nimic de taxe, știm doar că guvernul britanic va continua să acorde împrumuturi de studii.

Până la ieșirea efectivă din UE se alocă exact doi ani. Dacă faci facultatea de trei ani, s-ar putea ca în ultimul an taxele să fie mai mari. De asemenea, este posibilă și o ieșire accelerată din UE, cum au cerut unii lideri europeni. Este o capcană, adică dacă ieșirea Marii Britanii din UE durează mai puțin de doi ani, migranții vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și termina studiile.

[citeste si]

Se vor închide aplicațiile de împrumuturi pentru studii postuniversitare în Anglia

În mai puțin de două luni se vor închide aplicațiile de împrumuturi pentru studii postuniversitare în Anglia, anul 2016-2017. Românii își pot finanța studiile de master sau MBA prin împrumuturi acordate de guvernul britanic împreună cu Departamentul de Business Inovation, cu sume în valoare de până în 10.000 de lire sterline.

Un program de studiu postuniversitar în Anglia, fie că e vorba despre master sau MBA, costă între 4000 și 35.000 lire sterline pe an. Absolvenții vizați pentru contractarea unui astfel de împrumut sunt toți cetățenii țărilor membre UE, care au avut reședința într-un stat membru UE în ultimii trei ani, înainte de data de începere a studiilor de master/MBA. Persoanele eligibile pentru a accesa acest împrumut au vârsta de până la 60 de ani. Acest program include toate instituțiile acreditate din Anglia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel