EXCLUSIV  BREXIT. Adevărul despre situația românilor din Marea Britanie

Numărul românilor care lucrează acum în Marea Britanie variază între 150.000 şi 300.000. Ce se întâmplă cu aceștia după BREXIT?

Dumitru Sandu, de la Fa­cul­tatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti, a explicat pentru DC News care sunt efectele pentru români după BREXIT.

Taxe mai mari pentru studenții

Principalul impact negativ va fi că taxele studiilor în Marea Britanie, pentru români, vor fi mai mari. În momentul de față, acestea sunt mai mici pentru cetățenii Uniunii Europene. În plus, persoanele care vor să învețe în Anglia vor avea de plătit mai mult în momentul ieșirii efective a Angliei din UE. Numărul tine­ri­lor români care urmează studii univer­si­tare în Ma­rea Britanie este de aproximativ 7.000.

Mii de medici în Marea Britanie

În Marea Britanie lucrează peste 2.000 medici români şi peste 2.000 de asistenţi medicali, dar şi specialişti în domeniul financiar-bancar, artişti, arhitecţi, specialişti în IT.

[citeste si]

Specialiștii vor avea cel mai mult de câștigat chiar și după BREXIT pentru că ei vor fi întotdeauna căutați. Așadar, pentru migranții cu înaltă calificare (medici, IT-iști) vor fi găsite soluții pentru a putea rămâne în continuare să lucreze în Marea Britanie. De ce? Pentru că britanicii au nevoie de forță de muncă înalt calificată în aceste domenii. Pentru restul angajaților va fi mai dificil să rămână în piață britanică pentru că vor fi preferați alți migranți, nu cei din țările Europei de Est. Cât despre oamenii care vor să vină de acum înainte în Marea Britanie va fi mult mai dificil cu excepția înalt califcaților pe care îi vor căuta englezii.

Unde vor merge românii care sunt nevoiți să plece din Marea Britanie

Românii care lucrează acum în Marea Britanie și vor fi forțați să plece, nu se vor întoarce în România, ci se vor orienta spre Scandinavia, Danemarca, Germania sau Franța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel