Borza: Ministrul Energiei să mai rărească postările pe Facebook, ipocrizia și demagogia

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a primit o replică usturătoare de la salvatorul Hidroelectrica, Remus Borza. Tehnocratul comentase pe FB zvonurile potrivit cărora Remus Borza s-a oferit să administreze judiciar firma Hidroserv, cu onorariul de ZERO lei. Grigorescu îi reproșa lui Remus Borza intrarea în ALDE. ”E  mai sănătos şi mai cinstit ca atunci când te implici politic să eviţi să faci afaceri cu statul” a scris Grigorescu.

Iată replica lui Remus Borza, trimisă pe mail redacției:

Referitor la ultima postare pe facebook, a domnului Victor Grigorescu, fac urmatoarele precizari:
1. Dreptul la munca este garantat de Constitutia Romaniei si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, orice limitare a acestui drept pe considerente politico-ideologice, de rasa sau religie fiind interzisa.
2. Sunt peste 1,5 milioane de cetateni romani membri ai unui partid politic. Ar fi absurd sa le ceri fie sa renunte la politica (un alt drept fundamental castigat la Revolutie), fie sa le refuzi dreptul de a munci la sau pentru o companie sau institutie a statului.
3. In ALDE s-a inscris acum cinci zile persoana fizica Remus Borza si nu administratorul judiciar Euro Insol.
4. In urma cu 2 saptamani, Euro Insol, liderul pietei de reorganizari judiciare, a depus o oferta in cadrul unei proceduri transparente si competitive derulata de Consiliul de Administratie al Hidroserv pentru desemnarea administratorului judiciar.
5. Oferta financiara initiala a Euro Insol avea un onorariu fix si variabil de 0 lei. Ulterior fiind sesizati cu o posibila fapta de concurenta neloiala, riscand excluderea din profesie, am solicitat un onorariu fix de 1.000 de euro/luna si un onorariu variabil/succes de 0 lei, de cateva zeci de ori mai mic decat al celorlalti ofertanti din procedura.
6. Euro Insol are o relevanta experienta in managementul companiilor din domeniul energetic. Euro Insol si implicit Remus Borza si nu domnul Victor Grigorescu sunt cei care au restructurat si profitabilizat cea mai mare companie din portofoliul Ministerului Energiei. Remus Borza si nu Victor Grigorescu s-a luptat in toate instantele din Romania timp de 4 ani cu baietii destepti, castigand toate procesele, Remus Borza si nu Victor Grigorescu a denuntat sau renegociat 481 de contracte prejudiciabile pentru Hidroelectrica si Statul Roman, Remus Borza si nu Victor Grigorescu a consemnat un record al platilor creantelor intr-un plan de reorganizare, respectiv 1 miliard de euro, Remus Borza si nu Victor Grigorescu a adus o companie de la 170 milioane euro pierdere in 2011-2012 la peste 850 milioane euro profit in 2013 - iunie 2016. Remus Borza si nu Victor Grigorescu a lasat in conturile Hidroelectrica in 21 iunie 2016 peste 1,5 miliarde de lei in conditiile in care in 2012 am preluat-o cu o trezorerie neta negativa de -763 milioane lei. Pe 21 iunie 2016 am redat tarii si actionarilor cea mai profitabila companie din Romania cu o EBIDTA de 67%, consemnand la 6 luni un profit de 750 milioane lei mai mare decat profitul raportat de Romgaz, Petrom, Banca Transilvania si creand premisele unui profit record pe intregul an de minim 1,3 miliarde lei. Este munca, sacrificiul, determinarea, viziunea si asumarea echipei de profesionisti de la Euro Insol si nu meritul domnului Victor Grigorescu.
7. Onorariul administratorului judiciar Euro Insol incasat de la Hidroelectrica a reprezentat 0,21% din veniturile suplimentare aduse de noi in companie, consemnand un alt record si anume cel mai mic onorariu procentual incasat vreodata in Romania de catre un practician in insolventa.
8. Euro Insol este administrator judiciar si la UCM Resita, furnizorul strategic de echipament hidroenergetic si hidromecanic pentru Hidroelectrica si Hidroserv. In cei 5 ani de mandat la UCM Resita, in care am reusit profitabilizarea acestui important agent economic, preluandu-l cu o pierdere de 760 de milioane lei, onorariul incasat de noi a fost 0 lei.
9. Euro Insol si Remus Borza au fost soldati credinciosi si loiali Statului, generand incredere, stabilitate, performanta si plus valoare in companiile pe care le administreaza.
10. Euro Insol si implicit Remus Borza au virat in numele firmelor pe care le-au administrat catre bugetul de stat peste 2 miliarde de euro doar in ultimii 3 ani de zile.
11. Ar fi bine ca domnul Victor Grigorescu ca inalt demnitar al Statului Roman sa mai rareasca din postarile zilnice pe facebook (mijlocul de comunicare predilect al domnisoarelor singure), sa fie mai putin ipocrit, demagog, populist si pseudojustitiar. In schimb, il indemn sa munceasca mai mult si mai bine, sa-si sustina oamenii din minister si din managementul companiilor din subordine, sa fie mai pragmatic, vizionar si asumat, sa impuna masuri de eficientizare a activitatii companiilor din portofoliul Ministerului Energiei care pe mandatul domniei sale au intrat pe pierdere. Mai putin Hidroelectrica, care a fost pe mandatul lui Borza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel