Borza, despre salariul său de 50.000 de euro: Este moral și iau foarte puțin

remus_borza
remus_borza

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a declarat, la Realitatea TV, că onorariul său de 50.000 de euro lunar, pe care îl încasează în afara celor trei milioane milioane de euro comision de succes, este "foarte moral și legal", susținând că este "foarte puțin".

Despre onorariul său de 50.000 de euro lunar, în calitate de administrator judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza a declarat: "Este foarte moral şi legal şi iau foarte puţin", în condițiile în care acesta încasează și trei milioane de euro comision de succes.

În plus, Remus Borza a susținut, marți seară la Realitatea TV în cadrul emisiunii "Deschide lumea", că "intrarea în insolvenţă a companiei Hidroelectrica a fost o decizie asumată politic. În plus, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta ştiau de problemele de acolo şi aveau pârghiile necesare pentru a opri acest proces".

Întrebat cine a fost strategul intrării în insolvenţă a Hidroelectrica, care în ultimii șase ani a cumulat pierderi de peste un miliard de euro, Borza a răspuns: "Probabil cei de la MInisterul Economiei. Era o decizie peste competenţele lui Vulpescu şi Chiţoiu. A fost o decizie asumată politic la cel mai înalt nivel. Inclusiv preşededintele României avea pârghii să împiedice astfel de evoluţii".

Potrivit administratorului judiciar al Hidroelectrica, pierderile companiei pot fi recuperate teoretic, sau cel puţin o parte din ele: "Din păcate 79, respectiv articolul 80, din legea 85 nu îţi permite să te duci mai în urmă de 3 ani de zile. Dacă 1,1 miliarde de euro a fost prejudiciu pe ultimii 6 ani, înseamnă că prejudiciul pe ultimii 3 ani de zile e la jumătate, înseamnă 500 de milioane de euro pe care putem sa ii recuperam teoretic", a explicat Remus Borza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel