Bolcaș, după autodenunțul lui Ghiță: MI-A AJUNS!

Avocatul Lucian Bolcaș a avut o primă reacție după autodenunțul lui Sebastian Ghiță privind teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi.

"Am încercat să găsesc o explicație a gestului deputatului Ghiță. Am găsit explicația și în atitudinea dumneavoastră de la începutul acestei emisiuni. Ați spus și dumneavoastră, cred că a spus și Sebastian Ghiță și spun și eu: Mi-a ajuns! Haosul acesta care este la ora actuală în acuzații de corupție fundamentate sau nu, ideea lansată de Klaus Iohannis, care adoră prezumția de nevinovăție, de a permite ca DNA, printr-o simplă acuză, să scoată pe cineva din viața politică... mi-a ajuns! Este momentul să începem cu noi atitudini. Simt nevoia, probabil a simțit-o și Ghiță, de normalitate, de oameni care nu se denunță unii pe alții", a zis Lucian Bolcaș la România TV.

[citeste si]

Sebastian Ghiță s-a prezentat la sediul Parchetului General, susținând că depune un autodenunț în care arată că el și mai mulți demnitari ai statului român au falsificat și măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că Laura Codruța Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat.

"M-am decis să vin la Parchetul General și să fac, nu ceea ce fac mulți astăzi în România în fals, ci să fac un lucru care mă apasă și cred că este motivul pentru care mi s-au întâmplat toate aceste chestiuni în ultimii doi ani. Am venit să aduc un autodenunț care vizează felul în care eu, Sebastian Ghiță, și mai mulți înalți demnitari ai statului român au participat la măsluirea, la falsificarea raportului tehnic de expertiză ce vizează teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi. Eu am date, elemente și informații și vreau să le aduc la cunoștință Parchetului General, pentru că doar procurorul general al României sper că mai are posibilitatea și puterea să verifice așa ceva, care arată cum, în momentul în care s-a pus problema plagiatului tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, pentru a o proteja la acel moment, pentru că toți credeam că face un bine în România, am luat decizia ca acel raport tehnic în baza căruia consiliul acela de la minister a luat decizia că teza Laurei Codruța Kovesi nu este plagiată, am luat decizia să îl schimbăm", a spus Ghiță la Parchetul General.

Întrebat cum a fost falsificat acel raport de expertiză, Ghiță a explicat: "Mai mulți înalți funcționari împreună cu mine. Pentru a proteja acele persoane, sunt convins că vor deveni martori, să îmi dați voie să nu le spun numele acum. Mâine pot fi arestați sau agresați. Nu știu ce pot face procurorii de la DNA unor astfel de persoane care știu aceste lucruri. Pot să vă spun că au fost mai multe persoane implicate și că acea comisie tehnică nu s-a întrunit niciodată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel