Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Bogdan Hossu, analiză dură a scenei politice din România

Bogdan Hossu, președintele confederației "Cartel Alfa", punctează motivele pentru care opțiunile sindicatelor la alegerile parlamentare rămâne o necunoscută, vina aparținând inclusiv partidelor, dar și unor personalități politice. 

"Este greu de spus (cum vor vota sindicatele la alegerile parlamentare - n.red.) pentru că practic politica este diferită de la o confederație la alta, în sensul în care în istoricul relativ scurt al ultimilor 26 de ani s-a văzut că unii au făcut parteneriate cu anumite partide politice, dar care nu au dat rezultatele așteptate. În afară de obținerea unor posturi în Parlament sau de rezolvarea conjucturală a unor funcții pentru anumite persoane, de facto, membrii de sindicat, beneficiarii de drept al unor asemenea parteneriate, nu a fost un rezultat deosebit", a declarat Bogdan Hossu la interviul DC News.

"Al doilea lucru, trebuie să recunoaștem că structura politică este într-o anumită criză de ideologie în sensul în care, practic, în ultimii ani, s-au făcut două tururi de modificare a puterii în structura decizională, dar se constată de fapt că partidele care se declară liberale fac politici social-democrate sau cu nuanțe social-democrate sau populiste, cu partide care se declară social-democrate care fac politici neoliberale ceea ce creează o ambiguitate asupra rolului partidului și ideologiei sale.

Peste toate acestea, faptul că personalități politice trec în 24 de ore de la un partid cu o anumită ideologie la un partid opus ca ideologie creează evident o suspiciune suplimentară că partidul respectiv nu respectă nimic în credibilitate și, practic, nu are decât influența interesului conjunctural.

Nu în ultimul rând, faptul că suntem la 26 de ani de la Revoluție și încă structural nu există o țintă definită care să motiveze cetățeanul să opteze pentru un partid sau altul, determină anumite ambiguități. S-a mers pe partide istorice, partidele social-democrate create au trădat simbolismul socialismului european care există, pentru că măsurile luate au fost contrare marii majorități a lucrătorilor și care practic nu s-au făcut corecțiile respective", a explicat Bogdan Hossu, precizând că în România sunt oficial 19 sindicate înregistrate din care numai cinci și-au obținut hotărârile jduecătorești de reprezentativitate pe criterii mult mai slabe decât erau înainte de 2011, ceea ce practic creează o perturbație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel