Bogdan Diaconu ripostează: Are nevoie de o scurtare a nasului

Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită, a dat o replică extremiștilor maghiari din Partidul Jobbik după ce liderul lor a recomandat în cadrul modificarea Constituției României pentru a permite autonomie teritorială pe baze etnice pentru secui.

"Politicienii Ungariei sunt tot mai obraznici cu privire la politica internă a României. Faptul că liderul Jobbik, Vona Gabor, ne transmite propuneri de modificare a Constituției pentru a permite autonomia teritorială pe criterii etnice, reprezintă un pas înainte al insistenței Ungariei de a se amesteca în România", a spus deputatul Bogdan Diaconu.

"În istorie, lăcomia Ungariei cu privire la teritoriile vecinilor a fost pedepsită cu micșorarea statului maghiar. Dacă Jobbik își permite să ne propună modificarea Constituției și cedarea unui teritoriu românesc în avantajul politicii maghiare, atunci probabil că, din nou, Ungaria se crede o țară prea mare și ar trebui micșorată. Dacă tot vorbim de modificări teritoriale, trebuie reconsiderat cât din actualul teritoriu al Ungariei este îndreptățit să-i aparțină Budapestei, iar Ungaria trebuie să primească o lecție ca în 1918 dacă insistă să obțină ce nu îi aparține", a mai zis deputatul.

"Ungaria a fost întotdeauna un stat prea mare și prea agresiv, iar lecția Trianonului nu i-a fost suficientă. Ungaria are nevoie de un nou Trianon și de o scurtare a nasului și a teritoriului pentru a nu se mai amesteca în organizarea țărilor vecine! Dacă fiecare din țările care înconjoară Ungaria și-ar reclama zonele istorice care acum sunt în componența Ungariei, din acest stat ar mai rămâne numai Budapesta", a conchis președintele Partidului România Unită.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel