Bogdan Diaconu: Partidul România Unită, înființat oficial

Deputatul Bogdan Diaconu a anunţat, astăzi, înfiinţarea oficială a Partidului România Unită (PRU), supranumit "Partidul lui Vlad Țepeș" din cauza siglei. 

Preşedintele Partidului România Unită (PRU), deputatul Bogdan Diaconu, a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, înfiinţarea oficială a PRU, în urma înscrierii în Registrul Partidelor Politice, relatează realitatea.net.

"Astfel, pe data de 23 aprilie 2015, a fost emisă de către Tribunalul București decizia finală de înființare, iar Partidul România Unită a fost înregistrat în Registrul Partidelor Politice la poziția 68 (http://tmb.ro/index.php/partide-politice)", potrivit unui comunicat de presă.

ActiveWatch, atitudine anti-românească

În cadrul conferinţei de presă, liderul PRU a ţinut să precizeze, în contextul reacţiei ActiveWatch faţă de proiectul de lege care prevede revenirea la denumirea de țigani pentru persoanele intitulate de etnie romă, că "această organizație și-a demonstat deja atitudinea anti-românească, în momentul în care a susținut public documentarul injurios difuzat de canalul public Channel 4".

"La ce ne putem aștepta de la un ONG care a felicitat Channel 4 pentru documentarul în care românii erau confundați cu țiganii? Același ActiveWatch îi cere președintelui Iohannis să repună pe tapet problemele imaginare ale minorității maghiare din România și consideră că lupta împotriva autonomiei secesioniste este "de inspirație fascistă". ActiveWatch este un ONG care primește bani într-un singur scop: să denigreze poporul român și să le facă sesizări celor care apără dreptul națiunii române de a-și păstra identitatea și de a trăi în propria sa țară", a mai declarat Bogdan Diaconu.

Țigani sau romi? Bogdan Diaconu, mesaj dur: Încearcă "să ne închidă gura"

Partidul România Unită, lansat anul trecut de Bogdan Diaconu după ce acesta şi-a dat demisia din PSD în semn de protest față de cooptarea și păstrarea UDMR la guvernare, are ca logo oficial figura domnitorului Vlad Ţepeş pe fondul unei hărţi a României, ce include Basarabia şi Bucovina de Nord.

"Domnitorul Vlad Ţepeş este simbolul de pe sigla Partidului România Unită pentru că ne asumăm idealurile lui de justiţie socială şi de luptă pentru neatârnarea ţării. Fundalul siglei PRU ne arată harta României reîntregite pentru că ne asumăm, în egală măsură, proiectul reîntregirii României", preciza Bogdan Diaconu alegerea făcută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel