Bogdan Chirieac: Traian Băsescu nu-și mai imaginează viața fără Palatul Cotroceni

Gestul președintelui Traian Băsescu de la depunerea jurământului miniștrilor din Guvernul Ponta IV a fost comentat de analistul Bogdan Chirieac.

"Este o depunere comună de jurământ în fața președintelui Traian Băsescu. Nu ați obosit de același film? Îmi aduc aminte când nu a dat mâna cu președintele Senatului, atunci era domnul Crin Antonescu. De nenumărate ori s-au întâmplat lucrurile acestea", a declarat analistul Bogdan Chirieac la RTV.

"Nimic deosebit, așa se termină Epoca Băsescu, cum s-a derulat vreme de 10 ani. Nimic solemn. De obicei un guvern nou înseamnă și un pic de speranță. Poate or fi mai deștepți noii miniștri, poate ne mai crește un pic de autostradă, poate se face un spital ca lumea, poate că se dă o lege deșteaptă, măcar una, așa de sămânță, iar din acea sămânță poate mai cresc două legi, apoi patru, apoi opt. Nu, circul domnului Băsescu. Le-a spus că legea, ca și cum l-ar interesa atât de tare legea pe dânsul.

Citește și: Traian Băsescu, atac la miniștrii Liviu Pop și Sorin Cîmpeanu, la depunerea jurământului

Președintelui Traian Băsescu se gândește că n-ar vrea să plece din Palatul Cotroceni. Cred că despărțirea de Palatul Cotroceni pentru domnul Traian Băsescu înseamnă o ruptură în viața sa. Ați văzut cum s-a agățat de scaun în 2012. Se poate compara votul acela de 8,4 milioane de persoane care au votat la referendum și totuși domnul Băsescu i-a călcat în picioare cu chestiunea asta cu plagiatul lui Ponta. În niciun fel. Cred că domnul Băsescu este, în acest moment, tensionat, nu-și mai imaginează viața fără Palatul Cotroceni, viața politică e tumultoasă, pleacă la un partid mic. Va fi greu să-și reconstruiască eșafodajul de putere cu care s-a obișnuit în ultimii ani.

"Va urma o analiză făcută fără ură, fără răzbunare, pe cât posibilă obiectivă,  în lunile, în anii care urmează. S-au făcut niște greșeli enorme în Epoca Băsescu, și cu toții vom avea de lucru ani de zile pentru a repara aceste erori. Practic, țara este în genunchi în momentul acesta", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel