Bogdan Chirieac, scenariu negru pentru Traian Băsescu după dezvăluirile lui Omar Hayssam

Analistul politic Bogdan Chirieac a lansat un scenariu negru pentru fostul președinte Traian Băsescu, după dezvăluirile făcute din închisoare de Omar Hayssam.

Vezi aici detalii: Hayssam îl înfundă pe Băsescu. R. Tudor: Nu mai are nimic de pierdut

Invitat în ediția de luni a emisiunii ”La ordinea zilei”, de la Antena 3, Bogdan Chirieac a opinat că în cazul în care se va dovedi că România a plătit bani teroriștilor pentru răscumpărarea jurnaliștilor răpiți în Irak, ”s-ar putea să vină apostila cu ‘liber la dosare la Traian Băsescu‘”.

”Eu cred că Omar Hayssam a început să vorbească din două motive. El e condamnat de un an jumate, dar a început să vorbească de când și-a terminat mandatul dl Traian Băsescu. Probabil a înțeles și Omar Hayssam că dl Traian Băsescu nu se mai poate baza pe butoane și pe manetele acelea de forță de care Hayssam în pușcărie, iată, încă se temea. Din cauza asta a început să vorbească.

Mai departe, nu știu dacă nu cumva faptele pe care le enunță astăzi Hayssam sunt prescrise. E și ăsta un aspect. La mită pentru campanie în 2004 n-a avut loc nici o anchetă până acum. Sunt 11 ani, cred că se aplică prescripția.

Vizavi de răpire, știm cu toții, presa a tot vehiculat: au fost patru răpiți. Mohammad Munaf și încă un ziarist care a fost răpit știau că e o scenetă. Doi nu știau. Ohanesian, de pildă, nu știa, că el se agită de zece ani să arate lumii și nu l-a luat nimeni în seamă. 

Lucrurile sunt simple dacă le privim de aici: a fost o scenetă care a scăpat de sub control. Dacă la început a fost scenetă, la sfârșit n-a mai fost scenetă, au fost cât se poate de răpiți în ultima perioadă.

Vezi și: Numele lui Băsescu apare în dosarul lui Mohamad Yassin, doctorul lui Hayssam

(...) Aici, sigur, că e vorba de implicarea lui Traian Băsescu. Eu nu cred că Traian Băsescu a fost implicat în răpirea jurnaliștilor. Chiar nu cred. Cred că pur și simplu a fost sceneta aia cu Omar Hayssam, cu unul dintre jurnaliștii răpiți, scăpată de sub control, după care dl Băsescu a arătat poporului muncitor că el e precum Rambo, precum Bruce Willis, care moare greu. A arătat că, iată, el, președintele, s-a implicat și a adus românii, trei români, de acolo încoace.

(...) Știți ce impact are, dincolo de presă, ce impact poate să aibă această dezvăluire? Unul foarte grav! Știți că Statele Unite și Marea Britanie au pierdut mai mulți cetățeni, fiindcă n-au vrut să plătească răscumpărări. Știți că Italia și Franța plăteau răscumpărări. Vă aduc aminte că agentul minune, real al italienilor, care eliberase o jurnalistă, tot pe bani, a fost împușcat de militarii americani, din greșeală, în drumul spre aeroport. Deci a fost transportat mort la Roma, transformat în erou.

Dar americanii și britanicii au spus foarte clar: ‘Ca să salvați o viață, le dați bani nemernicilor și cu banii ăia ei omoară 1.000 de oameni‘. Era un calcul americănesc foarte adevărat și foarte pragmatic. Dacă se află de undeva că România lui Traian Băsescu, că dânsul era la comandă, a plătit vreun ban pentru eliberare, s-ar putea să vină apostila aia pe care o așteaptă Radu Tudor, adică ‘liber la dosare la Traian Băsescu‘”, a comentat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel