Bogdan Chirieac lansează volumul ,,România suspendată"

Analistul și publicistul Bogdan Chirieac a "recidivat" cu un nou volum - ,,România suspendată", unde a reunit editorialele publicate de-a lungul celor doi ani de la lansarea De Ce News, care a devenit unul dintre cele mai reprezentative site-uri de știri și analize politice din piața media românească. Noul volum al lui Bogdan Chirieac, apărut la Editura Eminescu,  oferă analize și argumente, atrăgând atenția asupra gravității situației în care se află țara. 

,,Bogdan Chirieac, cu volumul ,,România suspendată", ne pune la dispoziție nu doar o cronică inteligentă a ceea ce s-a petrecut , în 2010-2012, în România hotărâtoare- care este, prin forța lucrurilor,cea politică- ci și o explicare și interpretare. Iar diagnozele, așa acum am arătat pe larg în volumul ,,Diagnoze", mă preocupă, de asemenea. Spre lauda lui, în tablete sclipitoare, în care trebuie, iar raționamentele convingătoare, Bogdan Chirieac ne oferă o diagnoză a situației, ceea ce onorează superlativ un intelectual", scrie Andrei Marga,  președintele Institutului Cultural Român despre volumul lui Bogdan Chirieac.

"Știm prea bine că jurnalistul trebuie să fie receptiv la cotidian, iar conceptualizările proprii nu sunt obligatorii pentru el. Dacă și le asumă, aceasta îi probează calibrul. Iar tabletele reunite în volumul ,,România suspendată" fac această probă în mod concludent. Bogdan Chirieac ne dă nu doar culegerea de tablete ale unui jurnalist sensibil, receptiv și cltivat, ci mai mult: o privire elaborată  asupra României actuale, de care nu se va mai putea face abstracție atunci când va porni, în sfârșit, dezbaterea publică asupra dificultăților și alternativelor țării noastre." (Andrei MARGA, Postfaţă. O diagnoză a României recente)

În 2008, la Târgul de carte Bookfest, Bogdan Chirieac și-a lansat primul  volum - "România în NATO. De la Madrid la Bucureşti", apărut la editura Historia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel