Bogdan Chirieac, după ce Dan Voiculescu a propus suspendarea lui Traian Băsescu: Va fi greu de obținut majoritatea în Parlament

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat propunerea de suspendare a președintelui Traian Băsescu, lansată, luni, de Dan Voiculescu.

Citește aici mai multe despre demersul fondatorului PC: Dan Voiculescu cere suspendarea lui Traian Băsescu

Bogdan Chirieac a opinat că parlamentarii puterii nu vor vota o propunere de suspendare din funcție a lui Traian Băsescu: "Nu-i mai văd în stare de așa ceva".

Analistul politic este de părere că demersul lui Dan Voiculescu reprezintă un gest simbolic, pentru ca Traian Băsescu să-și încheie al doilea mandat suspendat.

"Eu am înțeles perfect demersul dlui profesor Dan Voiculescu. Este, evident, după cel făcut în Cehia, unde fostul președinte, Vaclav Klaus, a fost suspendat cu o zi înainte de terminarea mandatului de către Parlament și a rămas ca un simbol. Probabil că și demersul din acest moment se dorește, exact cum spune și dânsul, tot un simbol. Are o simbolistică acest lucru. Dar, în momentul acesta, mă îndoiesc că vor fi suficiente voturi în Parlament pentru a se întâmpla acest lucru.

Eu nu văd UNPR-ul și UDMR-ul votând pentru suspendarea dlui Băsescu. De asemenea, mulți parlamentari PSD nu cred că vor merge în această direcție. În partea cealaltă, PNL și PDL cu siguranță nu vor face acest lucru. Deci va fi greu de obținut majoritatea în vederea suspendării", a declarat Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel