Bocancii armatei elvețiene, produși în România pe salariul minim pe economie

În emisiunea ”Rundschau” a postului de televiziune SRF, a fost prezentat un reportaj care dezvăluie că bocancii armatei elvețiene sunt produși la o fabrică din România, unde salariații iau aproximativ 300 de franci pe lună. 

”Recruții noii armate elvețiene au noi bocanci de luptă, făcuți în România. Dar cei care îi produc trebuie să se descurce cu un salariu al foamei” transmite reportajul. 

80.000 de perechi de bocanci au fost deja comandați și 25.000 de perechi urmează să fie livrate în 2017. Angajații fabricii sunt plătiți cu mai puțin de doi franci pe oră, brut. Suma lunară corespunde cu salariul minim din România, iar muncitorii care au răspuns interviului se plâng că le este imposibil să-și întrețină familiile. Mulți dintre ei au afirmat că și-au luat credite. 

”Pentru că prețul la mâncare este mare, chiria costă aproape cât salariul lunar, iar benzina este relativ scumpă în România” explică jurnaliștii elvețieni. Ei precizează că doi franci pe oră e mai puțin decât în China. 

”În calitate de cumpărător, guvernul elvețian este cel care trebuie să-și impună condițiile în privința prețului de achiziție și, deci, și în ceea ce privește plata muncitorilor”, susține Corina Ajder de la ONG-ul ”Clean Clothes Campaign”, care militează pentru ameliorarea condițiilor de muncă în industria ușoară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel