Urmărește emisiunea live


Boala Parkinson. Cum poate dansul să țină boala în frâu

Activitatea fizică este esențială pentru bolnavii de Parkinson. Studiile făcute în acest sens au demonstrat că dansul reduce tremuratul și îmbunătățește flexibilitatea, precum și starea de spirit a pacienților bolnavi.

Boala Parkinson este o afecțiune neurologică care cauzează tremuratul necontrolat, rigiditate, dar și o circulație sangvină mai lentă. Deși până în acest moment nu s-a descoperit un tratament care să ajute tratarea acestei boli, cercetătorii spun că activitatea fizică este cea care poate îmbunătăți viața pacienților.

Conform site-ului The Guardian, Alice Underwood, o femeie din Țara Galilor care a fost diagnosticată cu Parkinson a deschis un grup ce vine în ajutorul altor pacienți aflați în aceeași situație: ” Am înființat un grup de dans lunar, pe care mulți dintre noi îl găsesc plăcut atât fizic, cât și psihic.  Facem gratis dans expresiv, iar efectul pozitiv pe care dansul îl are asupra noastră este magic.”. Aceasta a fost determinată să facă acest grup după ce a participat la o conferință, în care un psiholog a explicat cum o persoană bolnavă de Parkinson poate avea beneficii prin dans.

Astfel, cercetătorii consideră că dansul îmbunătățește atât echilibrul, cât și mobilitatea persoanelor afectate, însă și starea acestora de spirit.  Aceste efecte se datorează faptului că muzica are o influență deosebită asupra creierului, iar în timpul dansului coordonarea mișcărilor este mai ușor de făcut datorită partenerului ce îi oferă bolnavului mai mult echilibru și mobilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel