BMW, tehnologie SF. Ce gadgeturi oferă - FOTO

Bavarezii de la BMW încearcă să le facă facă viaţa mai uşoară la volan clienților prin intermediul tehnologiei.

BMW a fost primul producător auto din istorie care a oferit un model de serie cu sistem de navigaţie prin GPS pe piaţa din Europa (Seria 7, în 1994). Acum oferă multe alte beneficii, scrie promotor.ro.

ConnectedDrive

Adună sub o singură umbrelă mai multe gadgeturi: sistemul infotainment al maşinii (navigaţie, audio şi setări), sisteme de siguranţă (precum cel care te avertizează când părăseşti banda de rulare) şi echipamente care ajută şoferul (de exemplu, sistemul Head-Up Display, care afişează informaţii direct pe parbriz). Tot aici întră şi posibilitatea de a-ţi conecta telefonul mobil la maşină şi de a folosi aplicaţii în maşină prin intermediul telefonului mobil (Facebook, Twitter, radiouri online, muzică de la servicii online – precum Deezer – şi programe de înregistrare a evoluţiei pe circuit – M Laptimer).

Sisteme audio Bang & Olufsen

Pentru modelele Seria 7, Seria 6, Seria 5, X5 şi X6, BMW oferă opţiunea unui sistem audio Bang & Olufsen cu nu mai puţin de 16 incinte acustice şi o putere maximă de 1.200 W. Felul în care este configurat sistemul hi-fi asigură o distribuţie optimă a sunetului în întreaga maşină. Un rol important e jucat de tehnologia ALT (Acoustic Lens Technology), care poate păcăli urechile şi creierul în a crede că sunetul vine din altă parte decât în realitate.

Totodată, maşinile dotate cu sistemul audio gândit de compania daneză pot reda şi fişiere video pe ecranul sistemului iDrive, pe lângă fişiere audio.

Night Vision şi Asistentul de fază lungă

Ajuns la a treia generaţie, sistemul BMW Night Vision poate să recunoască pietoni şi animale pe timp de noapte cu ajutorul unei camere video termice şi, mai mult decât atât, poate calcula traiectoria pietonului sau a animalului. Dacă sistemul crede că tu o să loveşti fiinţa din faţa maşinii, pregăteşte frânele astfel încât la cea mai mică atingere a pedalei să se aplice forţa maximă, iar oprirea să fie cât mai rapidă.

Totodată, BMW Night Vision e completat de „spotul dinamic de lumină". Cu alte cuvinte, proiectoarele de ceaţă sunt înlocuite cu două spoturi LED care pot ilumina individual pietonii aflaţi în faţa maşinii pentru a-i face mai uşor de reperat pe timp de noapte. Pentru animale, sistemul foloseşte o rază de lumină intermitentă.

Pentru condusul pe timp de noapte, nemţii oferă şi asistentul adaptiv pentru luminile de drum (fază lungă), care identifică maşinile din faţă de pe acelaşi sens, dar şi maşinile de pe sensul opus, şi ajustează automat lumina fazei lungi pentru a nu-i orbi pe ceilalţi participanţi la trafic. 

Cu excepţia modelelor Seria 1 şi X1, această tehnologie este disponibilă pentru toate celelalte modele BMW.

Parcare 100% automată

Acum, pe lângă electrica BMW i3, bavarezii oferă opţiunea unui sistem de parcare automată şi pe noua generaţie BMW X5.

Astfel, la modelele dotate cu această tehnologie, nu trebuie decât să apeşi pe un buton şi să semnalizezi direcţia în care vrei să parchezi, iar maşina va scana după un spaţiu disponibil, va vira, va accelera şi va frâna automat pentru o parcare cât mai aproape de perfecţiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel