BLOOMBERG : Victor Ponta este favorit în alegerile prezidențiale

Într-o analiză  Bloomberg, premierul Victor Ponta este dat favorit în câștigarea alegerilor prezidențiale din aneastă toamnă. 

În ce mai recentă analiză a prestigiosului Bloomberg, se menționează că premierul  Victor Ponta este pe cale să câștige alegerile prezidentiale. Bloomberg anunță ca Victor Ponta conduce cu 13 puncte procentuale în sondajele de opinie față de cel de-al doilea clasat, respectic candidatul ACL, Klaus Iohannis.

Analiștii citați anunță că o victorie a lui Victor Ponta ar însemna un semnal de continuitate, iar economia ar avea de câștigat.

Totodată, jurnaliștii americani consideră că popularitatea lui Ponta provine din inițiativele care vizează creșterea pensiilor și a salariior. „Acesta poate arăta și către o performanță economică ce are ca vârfuri o creștere record a PIB-ului în trimestrul patru din 2013. (...) Leul s-a întărit cu 2,6% din momentul în care coaliția a câștigat alegerile parlamentare din decembrie 2012", transmite Bloomberg.

Citește și: REUTERS: Victoria lui Ponta ar oferi stabilitate în politica României și ar încuraja investitorii

Acest mesaj este reluat și de AFP și Reuters, care precizează că "românii îl vor muta pe premierul Victor Ponta în funcția prezidențială în cadrul alegerilor care încep duminică", adăugând că Ponta este "sprijinit de un partid care funcționează foarte bine" și conduce în sondajele de opinie.

Totodată, Diana Pasquale, economist al Morgan Stanley din Longra, consideră că o victorie pentru Victor Ponta ar asigura o continuitate a politicilor economice.

Potrivit Reuters, românii își declară susținerea față de actualul prim-ministru pentru că a combătut „politicile de austeritate introduse de fostul premier Emil Boc, un aliat apropiat al lui Traian Băsescu".

"(Ponta) a dat înapoi tot ce s-a tăiat sub regimul Băsescu, a crescut alocațiile pentru copii de la 42 la 84 de lei, a restabilit pensiile oamenilor, a tăiat TVA pentru pâine: toate acestea sunt lucruri bune", a declarat Ion Păun, care a adăugat că nu are încredere în rivalul candidatului de centru-stânga, liderul PDL-PNL Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel