Blaga ia atitudine, după întâlnirea cu Cioloș. Semnal important

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a precizat că, în discuţiile avute cu premierul la Parlament despre comportamentul unor "prefecţi pesedişti" în campania electorală, Dacian Cioloş a transmis că intenţionează să-şi ducă mandatul ca şi până acum. Vasile Blaga a adăugat că liberalii, la rândul lor, i-au spus că şi ei trebuie să înţeleagă dacă sunt "la Putere sau în Opoziţie".

"Nimeni nu i-a reproşat domnului Cioloş că este în discuţie cu toţi cei care susţin Guvernul. I-am spus foarte clar domnului Cioloş că, în această campanie electorală, prefecţi pesedişti au fost comandanţi de oşti pentru armatele pesediste. Unii dintre ei, vedeţi deja, (...) preşedinţi de consilii judeţene, întâmplător. Şi că, în general, lucrul pe care i l-am cerut acum opt luni, pe de-o parte, să facă un audit, pentru că şi dânsul şi-a exprimat nemulţumirea, probabil de dânsul, eu sunt convins, şi faţă de miniştrii domniei sale, că, iată, ajunge să răspundă de lucruri care nu i se pot imputa lui. Ca de exemplu, întârzierea plăţii subvenţiilor. Şi ne-a explicat cum stau lucrurile şi trebuia să iasă mai demult să spună de unde vin toate aceste rămâneri în urmă în zona respectivă. Şi atunci i-am spus: acum opt luni de zile am discutat de depolitizare şi de un fel de audit, de unde preluaţi şi spre ce mergeţi. Lucrurile acestea i le-am spus foarte clar domnului prim-ministru", a declarat copreşedintele PNL, întrebat dacă liderii liberali i-au reproşat că este dominat de 'pesedişti'.

Blaga a menţionat, întrebat în acest sens, că răspunsul lui Cioloş a fost unul "foarte clar".  

"Înţelege să-şi ducă mandatul ca şi până acum. Şi noi am spus foarte clar că atunci şi noi va trebui să ne gândim foarte bine, să înţelegem - suntem la Putere sau în Opoziţie? Pentru că astăzi PSD-ul în Senat, care are vicepremier pe domnul Dîncu, a căzut Guvernului Cioloş legea de abilitare prin care Guvernul poate da peste vară acte normative. Şi atunci întrebăm şi noi: cine este onest faţă de acest Guvern? Noi, PNL-ul, care-l susţinem sau PSD-ul care, iată, profită în fiecare zi de toate structurile din deconcentrate şi astăzi a căzut în Senat legea de abilitare. Cinstit, clar, ca să înţeleagă românii", a mai declarat copreşedintele PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel