Biserica, despre petrecerile de Halloween: Mutilează sufletele copiilor

Reprezentanții bisericii au poziții halucinante față de Halloween, sărbătoarea importată de la americani, și le interzic credincioșilor să aibă astfel de manifestări pe care, de altfel, le consideră păgâne.

Preoții consideră că românii ar trebuie să uite de Halloween, apreciind că măştile de vampir, scheleţii sau costumele de fantome sunt simboluri diavoleşti.

"Conform unor statistici documentate, în special în rândul tinerilor, cei care au avut contact cu mişcările sataniste spun că au început chiar cu aceste obiceiuri care sunt legate de Halloween", a declarat, pentru România TV, Cornel Cadar, preot la Episcopia Romano-Catolică Iaşi.

Halloween mutilează sufletele copiilor

De asemenea, preoții atrag atenția că Halloween este un adevărat pericol, mai ales pentru sufletele copiilor, părere susţinută de preotul Constantin Sturzu, de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. "Este de natură de a mutila sufletele copiilor. Ce poate fi bun în a te deghiza în vârcolac, în vrăjitoare, în vampir? Am înţeles că unii se pictează cu cruce inversă, coarne de draci", a mai spus reprezentantul bisericii.

Ce spun psihologii

În schimb, psihologii nu sunt de acord cu poziția reprezentanților bisericii. Potrivit psihologului Mihaela Ghircoiaş, și noi avem căpcăuni și balauri, iar poveștile, basmele, eroii fantastici apar din nevoie de fantastic, care nu a fost inventată nici de români, nici de americani, nici de Halloween. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel