Bill Gates avertizează: Inteligența artificială e un pericol

Bill Gates, fondatorul Microsoft, susține că inteligența artificială este un pericol și că aceasta poate crește dincolo de posibilitatea omului de o mai controla.

Bill Gates l-a contrazis astfel pe unul dintre șefii Microsoft care a declarat că Eric Horvitz, în mod clar, inteligența artificială nu reprezintă un pericol.

"Mai întâi, roboții vor îndeplini sarcini simple, apoi ceva mai complicate, dar fără să aibă super-inteligență. Atât timp cât controlăm asta va fi bine. După aceea vom avea o problemă. Nu pot să-i înțeleg pe aceia care nu se tem de asta.", a spus Bill Gates, într-o sesiune de întrebări-răspunsuri cu utilizatorii Reddit.

Bill Gates nu este singurul care se teme de posibilitatea ca inteligența artificială să se dezvolte dincolo de puterea omului de a o controla.

Celebrul savant Stephen Hawking a spus că roboții cu inteligență artificială ar putea aduce sfârșitul rasei umane.

Eric Horvitz este șeful departamentului de cercetare al Microsoft.

"Sunt temeri că inteligența artificială s-ar putea dezvolta atât de mult încât nu o mai putem controla. Cred cu tărie că acest lucru nu se va întâmpla", a declarat el, în timpul unei ceremonii de premiere pentru activitatea sa în cercetarea inteligenței artificiale.

"Cred că vom fi foarte atenți la cum manevrăm sistemele cu inteligență artificială. Acestea ne vor fi de folos în toate aspectele vieții: de la știință, la economie până la treburile de zi cu zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel