Bilanț negru al deceselor în Gaza. Franța: Nu putem accepta

Potrivit palestienilor, în urma atacurilor israeliene de marți au murit 50 de oameni, bilanțul celor aproape două săptămâni de conflict ajungând la peste 620 de morți, dintre care aproape 100 sunt copii. 

Ultimele atacuri au ucis un copil de șase luni și un tânăr palestinian de 24 de ani din nordul Fâșiei Gaza, spun oficiali palestinieni ai Sănătății, citați de presa israeliană.

Forțele pentru Apărare Israelului (IDF) spun că au ucis 186 de teroriști.

IDF susține că în cele 100 de atacuri de peste noapte au fost omorâți 20 de teroriști. De la începutul operațiunii militare au fost lovite 3.200 de ținte.

Din cauza rachetelor și obuzelor care lovesc zi și noapte Gaza, mii de oameni au părăsit zonele din apropierea graniței. Principala agenție a ONU din Gaza, UNWRA, spune că aproxmativ 102.000 de oameni se adăpostesc în 69 de școli.

Premierul Benjamin Netanyahu nu dă semne că ar urma să stopeze incursiunea militară. Mai mult, el susține că decesele provocate de armata israeliană sunt neintenționate, dar dorite de Hamas.

Șeful diplomației franceze, Laurent Fabius, a declarat marți că riposta israeliană la atacurile Hamas ar trebui să fie proporțională. "600 de morți - un lucru pe care, evident, nu-l putem accepta", a spus ministrul de Externe la TF1. Președintele francez Francois Hollande este acuzat de stânga de o diplomație pro-israeliană.

John Kerry, surprins de un microfon deschis: Israelul, precis pe naiba!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel