BERCEA MONDIAL. Cum a reușit să facă avere și să bulverseze familia lui Traian Băsescu

La 47 de ani, Sandu Anghel, zis și  BERCEA MONDIAL, dinDrăgăneşti-Olt, a bulversat viața familiei Băsescu. Potrivit informațiilor din presă,  ascensiunea lui BERCEA MONDIAL a avut loc încet, acesta consolidându-și poziţia prin înrudirea cu nume mari ale politicii sau ale justiţiei.

BERCEA MONDIAL a intrat în atenția publicului după  2002, când a început să-și construiască mai multe imobile în Slatina, toate identice și  fără autorizație. Autorităţile locale reuşesc abia în decembrie 2011 să-i demoleze unul dintre imobilele amplasate în puncte-cheie ale urbei de pe Olt. De atunci şi până în prezent, Primăria Slatina a mai dispus demolarea a încă trei clădiri ale interlopului, de asemenea ridicate în zone importante din oraş.

Despre BERCEA MONDIAL se spune că ar fi făcut avere din vânzarea fierului vechi sustras din vechile silozuri  din Drăgăneşti-Olt, Caracal şi Slatina, din şinele CFR şi din sistemul de irigaţii din judeţ. Odată cu trecerea anilor, interlopul şi-a extins "afacerile" în domeniul imobiliar, camătă, trafic cu maşini de lux aduse din Bulgaria.

Citește și: Izaura: MARIAN CĂPĂȚÂNĂ mi-a dat 20.000 euro ca să nu mai dau filmările la DNA

Afacerile lui BERCEA MONDIAL au intrat repede în vizorul oamenilor legii în decurs de numai câţiva ani, el şi alţi membri ai familiei sale au reușit adunat aproape 120 de dosare penale, majoritatea fiind soluţionate cu "NUP" sau cu simple amenzi.

BERCEA MONDIAL nu reușea  să-şi întărească poziţia fără ajutorul unor oameni influenți. Astfel,  prin încuscriri cu nume mari ale politicii, dar şi din justiţie şi  din alte sfere, clanul  Bercea a  reuşit să scape  de problemele cu legea ani la rândul.

Printre personalităţile care s-au înrudit cu clanul BERCEA MONDIAL, unele recunoscând franc acest lucru, altele negând – în ciuda mărturiilor şi a martorilor prezenţi la momentele cu pricina, se numără: Theodor Stolojan (finul lui "Prinţişor"); judecătorul Maria Huza (l-a botezat pe "Judecător"; judecătorul Sofia Mariana Moţ (moaşă pentru acelaşi "Judecător") de la Tribunalul Olt, transferată din 2004 la Secţia Comercială a Curţii de Apel Craiova unde activează şi acum; Gheorghe Brenciu (fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, care l-a botezat pe "Televizor"); Gabriel Diaconu (fost viceprimar de Slatina); Nicolae Gradinaru (fost prefect de Olt), Marian Chitea (director Hidroserv SA Slatina), potrivit adevărul.ro.

Citește și: SCENARIUL lui Radu Tudor cu privire la SCANDALUL cu Mircea Băsescu. Cum comentează Adrian Ursu

Intrarea în  familia prezidenţială Băsescu a reprezentat apogeul lui BERCEA MONDIAL. Astfel, în 2010, BERCEA MONDIAL, prin intermediul unui localnic din Drăgăneşti-Olt, respectiv Marian Căpăţână (fost preşedinte al filialei locale a PDL), interlopul a reuşit să îl atragă în familie pe Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, care, pe 31 ianuarie 2010, o va boteza pe nepoata interlopului, Renata Doiniţa, fiica Izaurei Anghel, fiica lui BERCEA MONDIAL.

La un an de la acest eveniment, lucrurile aveau să ia o întorsăturp neașteptată pentru familia lui BERCEA MONDIAL. Acesta  a fost reţinut preventiv şi, apoi, arestat, pentru că şi-a înjunghiat un nepot într-un restaurant din Drăgăneşti. Bercea a fost acuzat de tentativă de omor. Procesul lui a durat aproape doi ani până la prima sentinţă definitivă, pentru ca abia în urmă cu o lună, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să pună punct acestui dosar. Astfel, pe data de 20 mai a.c., magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Bucureşti au pronunţat decizia finală în această speţă: Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu', a fost condamnat definitiv la opt ani şi nouă luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat, şi opt luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Citește și: Mânăstire dezvăluie cum a ajuns Bercea Mondial la Mircea Băsescu

De asemenea, aceeaşi magistraţi au decis ca Fănica Anghel, alias Stela, soţia lui Bercea, să fie condamnată la un an închisoare cu executare pentru instigare la mărturie mincinoasă şi mărturie mincinoasă.

De asemenea, fiul lui Bercea, Florin Anghel, poreclit Ambasador, a fost condamnat la cinci ani şi trei luni închisoare cu executare pentru complicitate la tentativă de omor, după ce, iniţial, primise de la magistraţii de la Olt şapte ani şi şase luni închisoare.  Dar problemele lui BERCEA MONDIAL nu se opresc aici. În martie 2012, Tribunalul Olt l-a condamnat la doi ani închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Citește și: Fiica lui BERCEA MONDIAL, dezvăluiri despre relația cu MIRCEA BĂSESCU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel