Urmărește emisiunea live


Bercea-Băsescu. Interviu Izaura Anghel. Ce spun avocații Lucian Bolcaș și Pavel Abraham

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, a acordat un interviu pentru România TV despre cazul Bercea-Băsescu, care a fost difuzat, duminică, în emisiunea realizată de Victor Ciutacu. Avocații Lucian Bolcaș și Pavel Abraham au comentat declarațiile Izaurei. 

Izaura a povestit cum a început totul: "Eu şi cu mama eram într-un magazin la Slatina să iau pachet lu' tata. Şi ne sună fratele meu: mamă, unde eşti? Sunt în magazin. Păi ieşi puţin până afară. Am ieșit afară și erau el și cu Florin Anghel, ne așteptau. Și el a spus că l-a trimis Mircea la noi, că vrea să intervină pentru tata, ca să ne ajute, că îi pare rău de noi. Și noi nu l-am crezut. I-am spus, măi Mariane, vorbești serios sau ne minți, îți bați joc de noi?". 

România TV: De ce nu ați crezut?

Izaura Angel: "Păi cum să îl credem? Îl trimitea fratele președintelui la noi să intervină pentru tata? Tocmai el, că e și el șeful țării? Doar să intervină el pentru tata? Nu l-am crezut și i-am zis, Mariane, mama nu te crede. Eu nu te cred până nu mergem să îl întrebăm pe el. 

România TV: Și ce ați făcut?

Izaura Angel: Am plecat și l-am întrebat. 

România TV: Unde v-ați dus?

Izaura Angel: La Constanța, l-am întrebat și a spus: da, eu l-am trimis! L-a întrebat Florin, nu eu. Nașule, cum îi zicea el, domnu' comandant, l-ai trimis tu pe Marian la noi că vrei să intervii pentru tata? Da, că îmi pare rău de voi, că sunteți supărați, că nu vă ajuta nimeni acum în situația asta în care sunteți, că știm că nu e vinovat Sandu Anghel. 

România TV: Şi ce v-a cerut în schimb?
Izaura Angel: 600 de mii de euro.

România TV: Cum a zis?
Izaura Angel: Prima dată ne-a cerut un milion. 

Victor Ciutacu: Cum a zis? Îți amintești cuvintele lui?
Izaura Angel: Eu spun ce am auzit de la Florin. Că a cerut un milion de euro. Când a cerut un milion de euro, Florin i-a spus: eu nu am de unde să dau banii ăștia, pentru că nu îi am. Îți dau mai puțin. Eu am trei case pe care le am la vânzare în Slatina, că erau mai demult şi cât iau pe ele, atâţia îţi dau. Şi a luat 600 de mii de euro pe ele, câte 200 pe fiecare. 

Înregistrări Bercea-Băsescu. Probe compromițătoare pentru Traian Băsescu, dispărute


România TV: Deci v-ați înțeles pe 600 de mii?
Izaura Angel: Da. 

România TV: Cum ați dat banii ăștia, toți odată?
Izaura Angel: Florin i-a dat: 250 odată și 350 odată. 

România TV: Când?
Izaura Angel: În luna a 6-a şi a 7-a , 2011. 

România TV: Ce s-a intamplat apoi?
Izaura Angel: Apoi am așteptat. Am aflat sentinţa dată.

România TVu: Ce v-a promis în schimbul banilor?
Izaura Angel: Că îl va elibera pe tata, ori că îi va da un an cu suspendare, ori că îi dă cât a făcut acum și îl va da afară și mereu mergeam: nașule, mai pune-i o cerere, îi puneam cerere, se respingea. Nașule, nu facem nimic, ce facem? Trecea timpul și vedeam că nu se face nimic. Atunci am aflat sentința dată de la Tribunalul Olt și am plecat la Constanța. 

Dan Voiculescu, acuzații grave pentru Traian Băsescu. "Am dovezi OFICIALE" 


România TV: Cine a plecat?
Izaura Angel: Eu, mama și cu Florin și am cerut banii și el a spus: veniti peste o săptămână și vă dau din ei. Am venit peste o săptămână și eu am rămas în mașina, eu și cu mama şi Florin a urcat sus la el in birou și i-a dat 280 de mii de dolari.

România TV: Cum i-a dat banii? Într-o plasă?
Izaura Angel: Da, era într-o plasă de plastic. I-a dat și a venit în mașină. 300 de mii a zis el că sunt acolo. 

România TV:  A zis când dă restul?
Izaura Angel: Nu a spus. A zis: ia 300 de mii de dolari și restul...  O să vi-i restitui pe toți, dar nu am acum. Florin nu i-a numărat acolo, i-a luat și a plecat. Și în mașina i-am numărat. Erau 280 de mii de dolari. Am sunat și am zis: naşule, aici nu sunt 300 de mii de dolari, sunt 280. Păi, cum, Florine? 280 sunt, naşule! Și i-a spus și lui Marian: ia uite, Mariane, ce a făcut, ne-a înţepat ăsta şi-a bătut joc de noi.

România TV: A fost intenționat?

Izaura Angel: Da. Ne-a văzut. El credea că își bate joc de noi, dar existăt un Dumnezeu pe pământ și îi va da o palmă. Dacă el nu îl trimitea pe Marian la noi să ceară banii ăștia, nu îi dădeam. 

Norica Nicolai: Suntem într-un joc periculos. Teama s-a instalat

Izaura Anghel a povestit ce conținea înregistrarea făcută de DNA în 26 mai: "Naşule, trebuie să îmi dai banii înapoi, suntem terminați. Da, dar eu am dat 200 de mii de euro Laurei Codruța Koveși și ca să ia dosarul de la Slatina să plece cu el la Craiova. I-am zis: Nașule, când s-a luat dosarul lui tata de la Craiova, noi nici nu vorbisem. Cu dumneavoastră despre eliberarea lui tata, nu era nicio legătura atunci între noi și dvs, nu era nicio legătură când dosarul s-a luat de la Kovesi. (...) M-a mințit, sigur că m-a minţit. Și după aia îmi spune, i-am dat și Liviei Stanciu, șefa Curții Supreme de la București ca să ia 1 an și 3 luni. Nu i-ați luat dvs, pentru că înțelegerea noastră să îi luați, ori un an cu suspendare, ori cât a făcut, nu ca să îi luați, 1 an și 3 luni de pedeapsă și 1 an și 3 luni de pedeapsă i-a dat legea, s-a judecat după noul cod, iar dacă dvs spuneți că i-ați dat banii ăștia, există un Dumnezeu, nu profitați, că suntem și noi singuri". 

Avocatul Lucian Bolcaș a comentat: "Sunt surprins de logica Izaurei și bunul simț. În partea în care a stabilit că banii au fost dați, banii trebuie restituiți. Ideea că în condițiile în care a dat niște bani și nu s-a dat serviciul solicitat, e important să ceri banii înapoi. Această idee e cheia rezolvării infracțiunii de şantaj. Dar banii vor fi confiscați, fără niciun fel de discuție". 

Avocatul Pavel Abraham a precizat că a cerut suportul tehnic pentru a vedea unde este înregistrarea DNA din 26 mai. El spune că "șpaga din milă"  e o "variantă a apărării, milă nu e, de vreme ce le-a luat 600 de mii de euro". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel