Beligan, replică memorabilă la cea de-a 54-a aniversare a Teatrului de Comedie

Acum 54 de ani, maestrul Radu Beligan a semnat certificatul pentru Teatrul de Comedie din București și a pus în scenă "Celebrul 702".

La Teatrul de Comedie au făcut istorie nume celebre precum Amza Pellea, Iurie Darie sau Gheorghe Dinică.

Momentul a fost sărbătorit de marii actorii ai teatrului românesc în stilul lor caracteristic - printr-un spectacol de gală și o expoziție care a prezentat istoria Teatrului de Comedie. A fost un eveniment de seamă la care au participat invitați importanți printre care și primii regizori ai Teatrului de Comedie, David Esrig și Lucian Giurchescu.

Este un eveniment care se ține în fiecare an, pe 5 ianuarie și, pentru că reunește laolaltă cei mai iubiți actori, se mai numește și Revelionul Actorilor.

Radu Beligan, cu ochii în lacrimi

A fost un eveniment extrem de emoționant pentru marele Radu Beligan. Maestrul, care a înființat Teatrul de Comedie din Bucureşti în 1961, a avut o replică memorabilă pentru actualul director al instituției, actorul George Mihăiţă. "Directore, ai grijă, Teatrul de Comedie nu este nici al meu și nici al tău. Este al urmașilor urmașilor noștri", a spus Radu Beligan.

De asemenea, maestrul a mai zis că trebuie să avem grijă de tinerii actori pentru că ei sunt adevăratele valori.

"Comedia Remix. Un document colectiv. Confesiuni şi perspective 1960-1990"

Teatrul de Comedie din Bucureşti și-a sărbători luni cea de-a 54-a aniversare cu vernisajul unei expoziţii şi un spectacol de gală la care au participat personalităţi de care se leagă direct istoria teatrului.

Evenimentul a fost deschis la ora 19,00 cu vernisajul expoziţiei "Comedia Remix. Un document colectiv. Confesiuni şi perspective 1960-1990", proiect de cercetare realizat de Cristina Modreanu şi Maria Drăghici, la invitaţia directorului Teatrului de Comedie, George Mihăiţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel